Lehtikaalilaatikko kinkulla
Pakastettua lehtikaalia on todella helppo käyttää. Tällä reseptillä saat hyödynnettyä oivallisesti mahdolliset joulukinkun tähteet. Purkkiporkkanat voi vaihtaa karkeasti raastettuihin, raakoihin porkkanoihin.
Kahdelle
- 1 pkt pakastettua lehtikaalia
- 1 prk pieniä porkkanoita
- 2-3 dl hienonnettua joulukinkkua
- 2 kananmunaa
- suolaa
- 3 dl kahvikermaa
- hieman jauhettua muskottia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Purista sulatetusta kaalista hieman nestettä ja laita kaalit kevyesti voideltuun uunivuokaan.
2. Asettele valutetut porkkanat sekä kinkku kaalipedin päälle.
3. Vatkaa munat ja kerma, mausta ja kaada vuokaan.
4. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes munakerma on jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"