Lehtikaalilaatikko kinkulla

Pakastettua lehtikaalia on todella helppo käyttää. Tällä reseptillä saat hyödynnettyä oivallisesti mahdolliset joulukinkun tähteet. Purkkiporkkanat voi vaihtaa karkeasti raastettuihin, raakoihin porkkanoihin.

Kahdelle

  • 1 pkt pakastettua lehtikaalia
  • 1 prk pieniä porkkanoita
  • 2-3 dl hienonnettua joulukinkkua
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • 3 dl kahvikermaa
  • hieman jauhettua muskottia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Purista sulatetusta kaalista hieman nestettä ja laita kaalit kevyesti voideltuun uunivuokaan.

2. Asettele valutetut porkkanat sekä kinkku kaalipedin päälle.

3. Vatkaa munat ja kerma, mausta ja kaada vuokaan.

4. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes munakerma on jähmettynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!