Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lehtikaalilaatikko kinkulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pakastettua lehtikaalia on todella helppo käyttää. Tällä reseptillä saat hyödynnettyä oivallisesti mahdolliset joulukinkun tähteet. Purkkiporkkanat voi vaihtaa karkeasti raastettuihin, raakoihin porkkanoihin.

Kahdelle

  • 1 pkt pakastettua lehtikaalia
  • 1 prk pieniä porkkanoita
  • 2-3 dl hienonnettua joulukinkkua
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • 3 dl kahvikermaa
  • hieman jauhettua muskottia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Purista sulatetusta kaalista hieman nestettä ja laita kaalit kevyesti voideltuun uunivuokaan.

2. Asettele valutetut porkkanat sekä kinkku kaalipedin päälle.

3. Vatkaa munat ja kerma, mausta ja kaada vuokaan.

4. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes munakerma on jähmettynyt.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalilaatikko