Lehtikaalipata Oldenburgista sianlihan ja makkaran kanssa

Lehtikaali on suosittu ainesosa Pohjois-Saksassa. Tämä kaaliruoka tarjoillaan sianlihan ja erilaisten makkaroiden kera. Perinteisesti ruoan kanssa juodaan Kölschiä, erityistä olutta.

Neljälle

  • 1 ½ kg lehtikaalia
  • 1 keltasipuli
  • 4 viipaletta pekonia
  • 50 g suolatonta voita
  • 2 dl lihalientä
  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 4 viipaletta savukinkkua
  • 4 ryynimakkaraa
  • 4 aamiaismakkaraa
  • 4 kasslerkyljystä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl sinappia
  • 1 maustemitta sokeria

Tarjoiluun

  • paistettuja perunoita
  • tuoreita vihanneksia
  • sinappia

Valmistusohje

1. Puhdista, huuhdo ja ryöppää kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi savukinkku. Ruskista ne pannussa ja lisää sipuli. Kaada päälle liemi, lisää kaali, pekoni ja kassler. Anna porista miedolla lämmöllä.

2. Keitä ryynimakkarat ja aamiaismakkarat erikseen. Nosta kassler ja pekoni padasta ja pidä ne lämpiminä.

3. Lisää kaurahiutaleet kaaliin niin että padasta tulee paksumpi. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja sokerilla. Lisää lihat ja asettele makkarat päällimmäiseksi. Tarjoile paistettujen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.