Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lehtikaalipata Oldenburgista sianlihan ja makkaran kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lehtikaali on suosittu ainesosa Pohjois-Saksassa. Tämä kaaliruoka tarjoillaan sianlihan ja erilaisten makkaroiden kera. Perinteisesti ruoan kanssa juodaan Kölschiä, erityistä olutta.

Neljälle

  • 1 ½ kg lehtikaalia
  • 1 keltasipuli
  • 4 viipaletta pekonia
  • 50 g suolatonta voita
  • 2 dl lihalientä
  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 4 viipaletta savukinkkua
  • 4 ryynimakkaraa
  • 4 aamiaismakkaraa
  • 4 kasslerkyljystä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl sinappia
  • 1 maustemitta sokeria

Tarjoiluun

  • paistettuja perunoita
  • tuoreita vihanneksia
  • sinappia

Valmistusohje

1. Puhdista, huuhdo ja ryöppää kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi savukinkku. Ruskista ne pannussa ja lisää sipuli. Kaada päälle liemi, lisää kaali, pekoni ja kassler. Anna porista miedolla lämmöllä.

2. Keitä ryynimakkarat ja aamiaismakkarat erikseen. Nosta kassler ja pekoni padasta ja pidä ne lämpiminä.

3. Lisää kaurahiutaleet kaaliin niin että padasta tulee paksumpi. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja sokerilla. Lisää lihat ja asettele makkarat päällimmäiseksi. Tarjoile paistettujen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalipata