Lehtikaalipata Oldenburgista sianlihan ja makkaran kanssa
Lehtikaali on suosittu ainesosa Pohjois-Saksassa. Tämä kaaliruoka tarjoillaan sianlihan ja erilaisten makkaroiden kera. Perinteisesti ruoan kanssa juodaan Kölschiä, erityistä olutta.
Neljälle
- 1 ½ kg lehtikaalia
- 1 keltasipuli
- 4 viipaletta pekonia
- 50 g suolatonta voita
- 2 dl lihalientä
- 2 rkl kaurahiutaleita
- 4 viipaletta savukinkkua
- 4 ryynimakkaraa
- 4 aamiaismakkaraa
- 4 kasslerkyljystä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl sinappia
- 1 maustemitta sokeria
Tarjoiluun
- paistettuja perunoita
- tuoreita vihanneksia
- sinappia
Valmistusohje
1. Puhdista, huuhdo ja ryöppää kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi savukinkku. Ruskista ne pannussa ja lisää sipuli. Kaada päälle liemi, lisää kaali, pekoni ja kassler. Anna porista miedolla lämmöllä.
2. Keitä ryynimakkarat ja aamiaismakkarat erikseen. Nosta kassler ja pekoni padasta ja pidä ne lämpiminä.
3. Lisää kaurahiutaleet kaaliin niin että padasta tulee paksumpi. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja sokerilla. Lisää lihat ja asettele makkarat päällimmäiseksi. Tarjoile paistettujen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi