Lehtikaalipata Oldenburgista sianlihan ja makkaran kanssa
Lehtikaali on suosittu ainesosa Pohjois-Saksassa. Tämä kaaliruoka tarjoillaan sianlihan ja erilaisten makkaroiden kera. Perinteisesti ruoan kanssa juodaan Kölschiä, erityistä olutta.
Neljälle
- 1 ½ kg lehtikaalia
- 1 keltasipuli
- 4 viipaletta pekonia
- 50 g suolatonta voita
- 2 dl lihalientä
- 2 rkl kaurahiutaleita
- 4 viipaletta savukinkkua
- 4 ryynimakkaraa
- 4 aamiaismakkaraa
- 4 kasslerkyljystä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl sinappia
- 1 maustemitta sokeria
Tarjoiluun
- paistettuja perunoita
- tuoreita vihanneksia
- sinappia
Valmistusohje
1. Puhdista, huuhdo ja ryöppää kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi savukinkku. Ruskista ne pannussa ja lisää sipuli. Kaada päälle liemi, lisää kaali, pekoni ja kassler. Anna porista miedolla lämmöllä.
2. Keitä ryynimakkarat ja aamiaismakkarat erikseen. Nosta kassler ja pekoni padasta ja pidä ne lämpiminä.
3. Lisää kaurahiutaleet kaaliin niin että padasta tulee paksumpi. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja sokerilla. Lisää lihat ja asettele makkarat päällimmäiseksi. Tarjoile paistettujen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku