Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sianpotkaa Westerwaldista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Schweinehaxe eli sianpotka on pidettyä, saksalaista kotiruokaa. Tässä se tarjoillaan paistettujen perunoiden ja ruusukaalin kera.

Neljälle

  • 1,6 kg sianpotkaa luulla
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ tl jauhettua kuminaa
  • 5 dl lihalientä

Perunat

  • 1 keltasipuli
  • 1 kg perunoita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kaali

  • 250 g ruusukaalia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää

Tarjoiluun

  • 4 annosta ruskeaa kastiketta

Valmistusohje

1. Sianpotka: Hiero lihaan suolaa, pippuria ja kuminaa. Keitä lihaa liemessä 1 ½ tuntia tai kunnes liha irtoaa luusta.

2. Kuori ja keitä perunat. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä ja viipaloi kypsät perunat. Kuori sipuli ja paista yhdessä perunoiden kanssa. Perunoista pitää tulla kullanruskeita ja rapeita. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Puhdista ja huuhdo ruusukaalit. Ryöppää ne valkoviinissä. Lisää voi ja anna poreilla pehmeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Tarjoile kaalit perunoiden ja sianpotkan kanssa. Ruskea kastike sopii hyvin ruoan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti