Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihaa hapankaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanalta tuoksuvaa hapankaalia tarjoillaan usein Saksassa useiden erilaisten lihojen ja makkaroiden lisukkeena. Tässä reseptissä käytetään valmista hapankaalia, jota piristetään maustein. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera, ruokajuomaksi käy mainiosti olut. Huomioi, että resepti on kahdeksalle.

Kahdeksalle

  • 1 riimisuolattu sianpotka, 1-1 ½ kg
  • 500 g häränrintaa
  • 1 ½ l vettä
  • 3 keltasipulia lohkottuina
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 400 g kassleria
  • 8 frankfurternakkia

Hapankaali

  • 1 kg hapankaalia
  • 2 rkl voita
  • 3 dl hienonnettua keltasipulia
  • 1 iso omena
  • 20 kokonaista katajanmarjaa
  • 2 ½ dl lihojen keittolientä
  • keitettyjä perunoita tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuori 3 keltasipulia ja lohko ne. Huuhtele sianpotka ja häränrinta kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää lihat. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää sipulilohkot, pippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua n. 1 ½ tuntia kunnes lihat ovat mureita. Säästä liemi hapankaalia varten.

2. Hienonna 3 dl keltasipulia. Kuori omena ja leikkaa lohkoiksi. Paista sipuli voissa läpikuultavaksi. Lisää hapankaali, omena, katajanmarjat ja liemi. Sekoita kunnolla. Lisää kassler ja anna kiehua miedolla lämmöllä hapankaalissa 30-40 minuuttia. Lisää nakit viimeisen 10 minuutin ajaksi.

3. Asettele hapankaali isolle vadille. Viipaloi lihat ja asettele ne sekä nakit kaalipedille.

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta