Lihaa hapankaalin kera
Ihanalta tuoksuvaa hapankaalia tarjoillaan usein Saksassa useiden erilaisten lihojen ja makkaroiden lisukkeena. Tässä reseptissä käytetään valmista hapankaalia, jota piristetään maustein. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera, ruokajuomaksi käy mainiosti olut. Huomioi, että resepti on kahdeksalle.
Kahdeksalle
- 1 riimisuolattu sianpotka, 1-1 ½ kg
- 500 g häränrintaa
- 1 ½ l vettä
- 3 keltasipulia lohkottuina
- 8 kokonaista valkopippuria
- 2 laakerinlehteä
- 400 g kassleria
- 8 frankfurternakkia
Hapankaali
- 1 kg hapankaalia
- 2 rkl voita
- 3 dl hienonnettua keltasipulia
- 1 iso omena
- 20 kokonaista katajanmarjaa
- 2 ½ dl lihojen keittolientä
- keitettyjä perunoita tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuori 3 keltasipulia ja lohko ne. Huuhtele sianpotka ja häränrinta kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää lihat. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää sipulilohkot, pippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua n. 1 ½ tuntia kunnes lihat ovat mureita. Säästä liemi hapankaalia varten.
2. Hienonna 3 dl keltasipulia. Kuori omena ja leikkaa lohkoiksi. Paista sipuli voissa läpikuultavaksi. Lisää hapankaali, omena, katajanmarjat ja liemi. Sekoita kunnolla. Lisää kassler ja anna kiehua miedolla lämmöllä hapankaalissa 30-40 minuuttia. Lisää nakit viimeisen 10 minuutin ajaksi.
3. Asettele hapankaali isolle vadille. Viipaloi lihat ja asettele ne sekä nakit kaalipedille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku