Omena-perunasosetta silavan ja sipulin kera
Tämän ruoan saksankielinen nimi on Himmel und Erde, mikä tarkoittaa taivasta ja maata. Nimi viittaa aineksiin, jotka tulevat sekä yläilmoista että maasta. Saksassa sose tarjoillaan perinteisesti verimakkaran kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 keskikokoista perunaa
- 2 omenaa
- 2½ dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 4 siivua savusilavaa tai pekonia
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- ½ jauhettu muskottipähkinä
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja omenat, kuutioi perunat ja viipaloi omenat. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää peruna- ja omenapalat sekä sokeri. Keitä kannella peitettynä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet. Kaada neste pois ja pidä lämpimänä.
2. Suikaloi ja paista silava rapeaksi ja valuta rasva. Kuori ja viipaloi sipuli ja paista se pehmeäksi pannulle jääneessä rasvassa.
3. Kaada peruna- ja omenaseos kulhoon. Sekoita joukkoon voi ja mausta jauhetulla muskottipähkinällä. Lisää päälle silavapalat ja sipuli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku