Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omena-perunasosetta silavan ja sipulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ruoan saksankielinen nimi on Himmel und Erde, mikä tarkoittaa taivasta ja maata. Nimi viittaa aineksiin, jotka tulevat sekä yläilmoista että maasta. Saksassa sose tarjoillaan perinteisesti verimakkaran kera.

4 annosta

  • 4 keskikokoista perunaa
  • 2 omenaa
  • 2½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 4 siivua savusilavaa tai pekonia
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • ½ jauhettu muskottipähkinä

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja omenat, kuutioi perunat ja viipaloi omenat. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää peruna- ja omenapalat sekä sokeri. Keitä kannella peitettynä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet. Kaada neste pois ja pidä lämpimänä.

2. Suikaloi ja paista silava rapeaksi ja valuta rasva. Kuori ja viipaloi sipuli ja paista se pehmeäksi pannulle jääneessä rasvassa.

3. Kaada peruna- ja omenaseos kulhoon. Sekoita joukkoon voi ja mausta jauhetulla muskottipähkinällä. Lisää päälle silavapalat ja sipuli.

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki