Perinteiset lehtipihvit
Maukas, mutta samalla niin konstailematon annos syntyy lehtipihveistä, perunamuhennoksesta, piparjuuresta ja munankeltuaisesta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 isoa ohutta lehtipihviä
- 4 rkl vastaraastettua piparjuurta
- 4 munankeltuaista
- suolaa, pippuria
- noin 1 kg perunoita
- 1 dl kuumaa maitoa
- 1 rkl voita + voita paistamiseen
- persiljaa
- suolakurkkuja
Valmistusohje
1. Perunamuhennos: Keitä kuoritut perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja soseuta perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää maito ja voi voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Raasta piparjuuri karkeaksi raasteeksi. Riko munat ja erottele keltuaiset. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi - näin kämmenelle jää ehjä keltuainen. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista nopeasti kuumalla paistinpannulla.
3. Annostele perunamuhennos ja pihvit lämpimille lautasille. Pane päälle munankeltuaiset, ripottele pinnalle piparjuuriraastetta ja koristele persiljalla. Tarjoa lisukkeena suolakurkkua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka