Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perinteiset lehtipihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas, mutta samalla niin konstailematon annos syntyy lehtipihveistä, perunamuhennoksesta, piparjuuresta ja munankeltuaisesta.

4 annosta

  • 4 isoa ohutta lehtipihviä
  • 4 rkl vastaraastettua piparjuurta
  • 4 munankeltuaista
  • suolaa, pippuria
  • noin 1 kg perunoita
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 rkl voita + voita paistamiseen
  • persiljaa
  • suolakurkkuja

Valmistusohje

1. Perunamuhennos: Keitä kuoritut perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja soseuta perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää maito ja voi voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Raasta piparjuuri karkeaksi raasteeksi. Riko munat ja erottele keltuaiset. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi - näin kämmenelle jää ehjä keltuainen. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista nopeasti kuumalla paistinpannulla.

3. Annostele perunamuhennos ja pihvit lämpimille lautasille. Pane päälle munankeltuaiset, ripottele pinnalle piparjuuriraastetta ja koristele persiljalla. Tarjoa lisukkeena suolakurkkua.

Tuoreimmat aiheesta

Lehtipihvi