Perinteiset lehtipihvit

Maukas, mutta samalla niin konstailematon annos syntyy lehtipihveistä, perunamuhennoksesta, piparjuuresta ja munankeltuaisesta.

4 annosta

  • 4 isoa ohutta lehtipihviä
  • 4 rkl vastaraastettua piparjuurta
  • 4 munankeltuaista
  • suolaa, pippuria
  • noin 1 kg perunoita
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 rkl voita + voita paistamiseen
  • persiljaa
  • suolakurkkuja

Valmistusohje

1. Perunamuhennos: Keitä kuoritut perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja soseuta perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää maito ja voi voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Raasta piparjuuri karkeaksi raasteeksi. Riko munat ja erottele keltuaiset. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi - näin kämmenelle jää ehjä keltuainen. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista nopeasti kuumalla paistinpannulla.

3. Annostele perunamuhennos ja pihvit lämpimille lautasille. Pane päälle munankeltuaiset, ripottele pinnalle piparjuuriraastetta ja koristele persiljalla. Tarjoa lisukkeena suolakurkkua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!