Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lehtipihvit, pekonia ja juuresmuusia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tavallisen peruna- tai juuressoseen saa kauniisti ylellisen näköiseksi gratinoimalla uunissa. Jos vielä tarjoat lehtipihvien kanssa valkosipulivoita ja vierellä gratinoituja tomaatinpuolikkaita ateria on kuin kapakan lankkupihvit.

Neljälle

  • 4 isoa lehtipihviä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 maustemittaa timjamia
  • 140 g pekonisuikaleita

Juuressose

  • 4-6 perunaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 lohko lanttua
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl lihalientä tai kermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Paloittele kuoritut perunat ja juurekset ja keitä ne pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Muussaa ne hyvin, mausta ja ohenna lihaliemellä tai kermalla, lisää keltuainen ja nokare voita.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Lusikoi tai pursota sose uunivadille. Gratinoi 5 minuuttia.

3. Paista pekonisuikaleet rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Paista sen jälkeen maustetut lehtipihvit pekoninrasvassa. Tarjoile kaikki yhdessä.

Tuoreimmat aiheesta

Lehtipihvi