Lehtipihvit, pekonia ja juuresmuusia
Tavallisen peruna- tai juuressoseen saa kauniisti ylellisen näköiseksi gratinoimalla uunissa. Jos vielä tarjoat lehtipihvien kanssa valkosipulivoita ja vierellä gratinoituja tomaatinpuolikkaita ateria on kuin kapakan lankkupihvit.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 isoa lehtipihviä
- suolaa ja pippuria
- 2 maustemittaa timjamia
- 140 g pekonisuikaleita
Juuressose
- 4-6 perunaa
- 2 palsternakkaa
- 1 lohko lanttua
- suolaa ja pippuria
- 1 dl lihalientä tai kermaa
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Paloittele kuoritut perunat ja juurekset ja keitä ne pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Muussaa ne hyvin, mausta ja ohenna lihaliemellä tai kermalla, lisää keltuainen ja nokare voita.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Lusikoi tai pursota sose uunivadille. Gratinoi 5 minuuttia.
3. Paista pekonisuikaleet rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Paista sen jälkeen maustetut lehtipihvit pekoninrasvassa. Tarjoile kaikki yhdessä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku