Tafelspitz
Tämä on Itävallan kansallisruokaa, sieltä erikoiselta kuulostava ruokalajin nimi. Sen perinteinen lisäke on tuoreella piparjuuriraasteella terästetty omenasose ja perunarösti tai paistetut perunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4-5 hengelle
- 1,2 kg naudan (kulma)paistia
- 2 lihaliemikuutiota
- 10-12 dl vettä
- 3 porkkanaa
- 1 lohko juuriselleriä
- ½ purjoa
- ½ tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 8 pippuria
- persiljasilppua
- omenasosetta
- tuoretta piparjuuriraastetta
Valmistusohje
1. Keitä lihaliemikuutiot vedessä, lisää paisti pataan ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Kuori vaahto tarkoin.
2. Paloittele kuoritut porkkana, selleri ja purjo ja lisää ne pataan, samoin suola ja mausteet. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha tuntuu murealta, noin 1,5 tuntia
3. Aseta paisti ja vihannekset vadille ja valuta hieman keitinlientä päälle. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja vähän piparjuuriraastetta. Omenasose maustettuna piparjuuriraasteella kuuluu välttämättömiin lisäkkeisiin ja mielellään, perunarösti tai paistetut perunat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi