Maa-artisokka-pekonileipä
Tarjoile toastit alkuruokana, eleganttina lounaana tai illallisena. Valmistele mielellään eri vaiheet ja gratinoi juuri ennen tarjoilua.
6 kpl
- 6 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 2 pkt pekonia, hienonnettuna
- juustoraastetta
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3-4 dl maitoa tai vaaleaa lientä
- noin 300 g maa-artisokkia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Kuori artisokat, keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja paloittele pienemmiksi.
3. Ota leivistä pyöreitä paloja. Paista ne nopeasti rapeiksi margariinissa pannulla.
4. Paista sitten pekoni ja valuta talouspaperilla.
5. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito tai liemi ja mausta. Kääntele mukaan artisokanpalat, keitä 10 minuuttia.
6. Laita leivät pellille, levitä päälle muhennosta ja pekonia, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka