Piparkakkusydämet
Valmista erikokoisia piparkakkusydämiä. Vinkki: pursota isompien piparien päälle vieraidesi nimet, saat mainiot nimikortit juhliisi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 annokseen
- 11-12 dl vehnäjauhoja
- ½ rkl soodaa
- 250 g voita
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 3 dl kidesokeria
- 1 ½ dl siirappia
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl inkivääriä
- 1 tl neilikkaa
- 1 pieni kananmuna
- mantelilastuja
Valmistusohje
1. Sekoita 9 dl jauhoja ja sooda, lisää voi niin että saat murutaikinan.
2. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele sokeri, siirappi, mausteet ja muna kermavaahtoon.
3. Työstä kermaseos jauhoihin kunnes saat notkean taikinan. Laita kylmään 1 vuorokaudeksi.
4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Työstä taikinaa leivinpöydällä ja käytä tarvittaessa lisää jauhoja.
5. Kaulitse pala taikinaa kerrallaan, anna lopun taikinan olla jääkaapissa. Ota taikinasta isoja sydämiä muotilla ja laita ne leivinpaperille pellille. Painele piparkakkuihin mantelilastuja, paista uunissa 6-8 minuuttia, anna jäähtyä pellillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku