Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ohukaisia ja kuningatarhilloa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vastapaistetut ohukaiset - miten ihania ne ovatkaan! Tarjoa ohukaisia jälkiruokana tai välipalaksi pienille ja isommillekin. Pikkuohukaisia varten tarvitset ohukaispannun.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voisulaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl voita pannulla

Tarjoiluun

  • hilloa
  • jäätelöä tai kermaa

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunasta, suolasta ja jauhoista tasainen taikina. Ohenna vedellä ja kermalla. anna levätä hetki huoneenlämmössä.

2. sulata voi ja vatkaa se taikinaan vasta juuri ennen paistamisen aloittamista.

3. Pane ohukaispannu levylle keskilämmölle ja voitele voilla. Paista ohukaiset kullankeltaisiksi molemmilta puolilta ja aseta lämmitetyille lautasille. Tarjoa kuningatarhillon ja kermavaahdon tai jäätelön kera.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut