Mainos

Lettuja lapsenlapsille

Nämä suolaiset letut maistuvat taatusti koko perheelle!

8 isoa lettua, pienempiä n. 30 kpl

  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa tai maitojuomaa
  • 2½ dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl voisulaa tai öljyä

Täyte (8 letulle)

  • 400 g savulohta perattuna
  • 1 punasipuli
  • 2 dl ranskankermaa
  • 100 g lohenmakuista tuorejuustoa
  • ½ dl hienonnettua tuoretta tilliä
  • ½ tl sitruunapippuria

Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

Valmista täyte. Pilko kala ja sipuli. Lisää ranskankerma ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lettujen täytteenä.

VINKKI: Tee aikuisille lettuja rapujuhliin. Voit korvata savulohen katkaravuilla, lisää tällöin täytteeseen myös suolaa. Kala-allergisille täytteeseen voi laittaa savukinkkua.

Voit halutessasi valmistaa lettutaikinan helposti Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoista. Valmista pakkauksen ohjeen mukaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!