Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Liekitetty porsaanseläke viskikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on oikea juhlaruoka. Liha liekitetään viskissä ja tarjotaan rusinoin maustetussa viskikastikkeessa. Jos haluat vielä enemmän luksusta, käytä härän- tai hirvenfileetä porsaan sijaan. Tarjoillaan esimerkiksi lohkoperunoiden ja värikkäiden vihannesten kera.

Neljälle

  • 800 g porsaanseläkettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 3 maustemitallista jauhettua mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia

Viskikastike

  • 2+1 rkl voita
  • 1 ½ dl rusinoita
  • ½ dl viskiä
  • 3 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 tl vasikanfondia

Valmistusohje

1. Puhdista filee. Jaa se neljään yhtä suureen osaan. Mausta liha suolalla, pippurilla ja timjamilla.

2. Ota esiin voi, rusinat, viski, ranskankerma ja vasikanfondi, sillä liekitys ja kastikkeen valmistus tehdään nopeasti. Kuumenna paistinpannu oikein kuumaksi ja sulata voi pähkinänruskeaksi. Laita lihat pannulle ja paista 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää rusinat. Kaada päälle viski ja sytytä se varoen tulitikulla. Odota, kunnes alkoholi on sammunut ja nosta lihat pannulta. Pidä lihat lämpiminä.

3. Lisää ranskankerma pannulle ja anna kiehahtaa. Lisää vasikanfondi, mausta suolalla ja muutamalla viskitipalla. Kiillota kastike ruokalusikallisella voita. Asettele lihat ja lisukkeet kauniisti lautasille ja valuta päälle kastike.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata