Paistetut kyljykset uuniperunoiden kera
Kyljyksistä tulee erityisen hyviä ranskankermasta ja ranskalaisesta sinapista tehdyn kastikkeen kera. Älä valitse liian kevyttä lihaa, kunnon rasvareunus antaa kyljykselle makua, ja sen voi helposti leikata pois, kun liha on lautasella. Kyljysten tulee painaa 150-200 g kappale, jotta niistä saa kunnon annoksen.
Neljälle
- 4 porsaankyljystä
- 8 keskikokoista perunaa
- 20 ruusukaalia
- 2 dl häränlientä (kuutiosta)
- 3 rkl ranskankermaa
- 1 rkl ranskalaista sinappia
- 25 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla ja penslaa 1 rkl voita. Ruskista perunat kullanruskeiksi paistinpannussa ja laita uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 10-15 minuuttia.
2. Keitä ruusukaalit pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Mausta kyljykset suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla ja paista ne keskilämmöllä 3-5 minuuttia molemmin puolin.
3. Nosta kyljykset pannusta. Kaada liemi kastikekattilaan ja anna kiehua 1 minuutti. Lisää ranskankerma ja ranskalainen sinappi, vatkaa ja keitä kokoon kastikkeeksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Tarjoile kyljykset sinappikastikkeen, perunoiden ja ruusukaalin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku