Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistetut kyljykset uuniperunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kyljyksistä tulee erityisen hyviä ranskankermasta ja ranskalaisesta sinapista tehdyn kastikkeen kera. Älä valitse liian kevyttä lihaa, kunnon rasvareunus antaa kyljykselle makua, ja sen voi helposti leikata pois, kun liha on lautasella. Kyljysten tulee painaa 150-200 g kappale, jotta niistä saa kunnon annoksen.

Neljälle

  • 4 porsaankyljystä
  • 8 keskikokoista perunaa
  • 20 ruusukaalia
  • 2 dl häränlientä (kuutiosta)
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla ja penslaa 1 rkl voita. Ruskista perunat kullanruskeiksi paistinpannussa ja laita uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 10-15 minuuttia.

2. Keitä ruusukaalit pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Mausta kyljykset suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla ja paista ne keskilämmöllä 3-5 minuuttia molemmin puolin.

3. Nosta kyljykset pannusta. Kaada liemi kastikekattilaan ja anna kiehua 1 minuutti. Lisää ranskankerma ja ranskalainen sinappi, vatkaa ja keitä kokoon kastikkeeksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Tarjoile kyljykset sinappikastikkeen, perunoiden ja ruusukaalin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset