Lihansyöjät: Grillikylki, kastike, maissilohkoperunat ja sipulirenkaat

Nauti herkullista grillikylkeä. Viimeistele annos bbq-kastikkeella, maissilohkoperunoilla ja sipulirenkailla.

Ainekset

  • 2 kg possun kylkiriviä
  • savusuolaa

Bbq-kastike

  • 2 pl chiliketsuppia
  • 4 dl coca colaa
  • 1 dl soijakastiketta
  • ½ dl siirappia
  • 1 rkl savusuolaa
  • (öljyä)
  • (kermaa)

Maissilohkoperunat

  • 1 kg isoja perunoita
  • 4 dl keltaista maissijauhoa
  • grillimaustetta
  • mustapippuria
  • öljyä

Sipulirenkaat

  • 2 sipulia
  • 2 dl maissijauhoa
  • suolaa
  • öljyä

Valmistusohje

Mausta lihan pinnat suolalla ja anna maustua 1-2 tuntia. Grillaa useita kertoja käännellen ja voidellen bbq-kastikkeella.

Sekoita ainekset keskenään ja ota erikseen lihan valelukastike. Lisää siihen loraus öljyä. Kiehauta kastike ja lisää halutessasi loraus kermaa siihen.

Leikkaa perunat lohkoiksi ja mausta ne. Pyöräytä maissijauhoissa isossa kulhossa ja paista rapeiksi runsaassa, kuumassa öljyssä.

Leikkaa sipulit paksuiksi renkaiksi ja mausta suolalla. Anna sen imeä nestettä itseensä ja pyöräytä maissijauhoissa. Paista rapeiksi öljyssä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!