Lihansyöjät: Grillikylki, kastike, maissilohkoperunat ja sipulirenkaat
Nauti herkullista grillikylkeä. Viimeistele annos bbq-kastikkeella, maissilohkoperunoilla ja sipulirenkailla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 2 kg possun kylkiriviä
- savusuolaa
Bbq-kastike
- 2 pl chiliketsuppia
- 4 dl coca colaa
- 1 dl soijakastiketta
- ½ dl siirappia
- 1 rkl savusuolaa
- (öljyä)
- (kermaa)
Maissilohkoperunat
- 1 kg isoja perunoita
- 4 dl keltaista maissijauhoa
- grillimaustetta
- mustapippuria
- öljyä
Sipulirenkaat
- 2 sipulia
- 2 dl maissijauhoa
- suolaa
- öljyä
Valmistusohje
Mausta lihan pinnat suolalla ja anna maustua 1-2 tuntia. Grillaa useita kertoja käännellen ja voidellen bbq-kastikkeella.
Sekoita ainekset keskenään ja ota erikseen lihan valelukastike. Lisää siihen loraus öljyä. Kiehauta kastike ja lisää halutessasi loraus kermaa siihen.
Leikkaa perunat lohkoiksi ja mausta ne. Pyöräytä maissijauhoissa isossa kulhossa ja paista rapeiksi runsaassa, kuumassa öljyssä.
Leikkaa sipulit paksuiksi renkaiksi ja mausta suolalla. Anna sen imeä nestettä itseensä ja pyöräytä maissijauhoissa. Paista rapeiksi öljyssä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku