Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Karitsankyljykset ja sipuliperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sipuliperunat sopivat lisukkeeksi lähes ruoalle kuin ruoalle. Tällä kertaa ne saavat kumppanikseen karitsankyljyksiä. Ohje sopii myös niille, jotka suosivat kevyitä vaihtoehtoja.

4 annosta

  • 4 karitsankyljystä (ilman rasvaa)
  • 1 rkl ruokaöljyä paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • kuivattua rakuunaa
  • 4-5 keitettyä perunaa kuutioina, 400 g
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl Maizenaa
  • 1 tl kasvisliemijauhetta
  • pari tippaa soijakastiketta
  • hienonnettua persiljaa
  • suikaloitua paprikaa

Valmistusohje

1. Mausta karitsankyljykset suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Voitele paistinpannu 1 ruokalusikallisella öljyä. Kuumenna pannu ja paista kyljyksiä hetki molemmin puolin, kunnes ne ovat ruskeita ja juuri ja juuri kypsiä. Ruskista perunat ja sipuli 1 ruokalusikallisessa öljyä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Vatkaa maito, Maizena ja kasvisliemijauhe kattilassa ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Mausta ja lisää pari pisaraa soijakastiketta väriä antamaan. Lisää ruskistetut sipulit ja perunat.

3. Tarjoilu: Pane kyljykset lautasille. Annostele sipuliperunat kyljysten viereen ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa ja paprikasuikaleita.

Tuoreimmat aiheesta

Karitsaa