Lihansyöjät: Hampurilaiset
Valmista kotitekoiset hampurilaiset grillissä.
Ainekset
- 1 kg hevosen paistijauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
- 3 salottisipulia
- 3 rkl worschestershire kastiketta
- bbq-mausteseosta
- chili explosion- mausteseosta
- suolaa
- cheddarjuustoviipaleita
- tomaatteja
Hampurilaiskastike
- 1 kananmuna
- 1 dl chiliketsuppia
- 3 rkl väkevää sinappia
- ¼ habanero-chiliä
- 4 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 4 dl öljyä
Sipulihilloke
- 300 g erilaisia sipuleita
- 4 rkl balsamicosiirappia
- öljyä
- suolaa
Pölkkyperunat
- 1 kg isoja perunoita
- öljyä
- suolaa
Valmistusohje
1. Pihvit:
Leikkaa sipuli hakkeeksi ja sekoita ainekset maukkaaksi hampurilaismassaksi. Testaa maku paistamalla pieni testipihvi ja mausta tarpeen mukaan lisää. Muotoile lihasta tasakokoisia pihvejä ja paista ne kypsiksi parilatasolla. Aseta juustoviipale kunkin pihvin päälle ja anna sulaa ennen nostamista hampurilaisen väliin.
Kokoa hampurilainen käyttämällä kastikkeena itse tehtyä majoneesia ja sipulihilloketta.
2. Itse tehty majoneesi:
Sekoita muut ainekset paitsi öljy keskenään. Vatkaa voimakkaasti ja kaada samalla öljy ohuena nauhana kastikkeen joukkoon.
4. Pölkkyperunat: 1 kg isoja perunoita, öljyä, suolaa
Leikkaa perunat peukalon paksuisiksi suikaleiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paista perunat siinä kypsiksi. Mausta suolalla.
4. Sipulihilloke: Suikaloi sipulit ja kuullota ne kattilan pohjalla. Lisää etikka ja anna sipuleiden hautua kypsiksi miedolla lämmöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku