Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihansyöjät: Hampurilaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista kotitekoiset hampurilaiset grillissä.

Ainekset

  • 1 kg hevosen paistijauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • 3 salottisipulia
  • 3 rkl worschestershire kastiketta
  • bbq-mausteseosta
  • chili explosion- mausteseosta
  • suolaa
  • cheddarjuustoviipaleita
  • tomaatteja

Hampurilaiskastike

  • 1 kananmuna
  • 1 dl chiliketsuppia
  • 3 rkl väkevää sinappia
  • ¼ habanero-chiliä
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 4 dl öljyä

Sipulihilloke

  • 300 g erilaisia sipuleita
  • 4 rkl balsamicosiirappia
  • öljyä
  • suolaa

Pölkkyperunat

  • 1 kg isoja perunoita
  • öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Pihvit:

Leikkaa sipuli hakkeeksi ja sekoita ainekset maukkaaksi hampurilaismassaksi. Testaa maku paistamalla pieni testipihvi ja mausta tarpeen mukaan lisää. Muotoile lihasta tasakokoisia pihvejä ja paista ne kypsiksi parilatasolla. Aseta juustoviipale kunkin pihvin päälle ja anna sulaa ennen nostamista hampurilaisen väliin.

Kokoa hampurilainen käyttämällä kastikkeena itse tehtyä majoneesia ja sipulihilloketta.

2. Itse tehty majoneesi:

Sekoita muut ainekset paitsi öljy keskenään. Vatkaa voimakkaasti ja kaada samalla öljy ohuena nauhana kastikkeen joukkoon.

4. Pölkkyperunat: 1 kg isoja perunoita, öljyä, suolaa

Leikkaa perunat peukalon paksuisiksi suikaleiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paista perunat siinä kypsiksi. Mausta suolalla.

4. Sipulihilloke: Suikaloi sipulit ja kuullota ne kattilan pohjalla. Lisää etikka ja anna sipuleiden hautua kypsiksi miedolla lämmöllä.

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen