Porsaanlapaa sipulikastikkeessa
Porsaanlapa sipulikastikkeessa on perinteinen ruotsalainen arkiruoka. Tämä on klassikon hieman kevyempi versio. Poistamalla porsaanlavassa näkyvän rasvan vältät turhat kalorit. Poista rasva kuitenkin paistetusta lihasta, jotta aromit säilyvät.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 400 g tuoresuolattua porsaanlapaa viipaleina
- ruokaöljyä paistamiseen
- 1 iso sipuli
- 1 tl fariinisokeria
- 4 dl maitoa
- 4 tl Maizenaa
- 1 rkl kasvisliemijauhetta
- vastajauhettua pippuria
- soijaa
- 4-5 keitettyä perunaa (400 g)
- 400 g keitettyjä paprikasuikaleita
- persiljaa
Valmistusohje
1. Voitele paistinpannu öljytilkalla. Leikkaa porsaanlapa viipaleiksi ja paista pannulla.
2. Mittaa maito, Maizena ja kasvisliemijauhe kannelliseen purkkiin ja ravistele tasaiseksi suurukseksi. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää Maizena-suurus ja kiehauta. Hauduta pari minuuttia, kunnes kastike sakenee. Mausta fariinisokerilla ja pippurilla. Lisää tilkka soijakastiketta väriä antamaan.
3. Tarjoilu: Purista perunat perunalumeksi lautasille ja koristele paprikasuikaleilla ja hienonnetulla persiljalla. Annostele paistettu porsaanlapa lautasille ja tarjoa sipulikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku