Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porsaanlapaa sipulikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porsaanlapa sipulikastikkeessa on perinteinen ruotsalainen arkiruoka. Tämä on klassikon hieman kevyempi versio. Poistamalla porsaanlavassa näkyvän rasvan vältät turhat kalorit. Poista rasva kuitenkin paistetusta lihasta, jotta aromit säilyvät.

4 annosta

  • 400 g tuoresuolattua porsaanlapaa viipaleina
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl fariinisokeria
  • 4 dl maitoa
  • 4 tl Maizenaa
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • vastajauhettua pippuria
  • soijaa
  • 4-5 keitettyä perunaa (400 g)
  • 400 g keitettyjä paprikasuikaleita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Voitele paistinpannu öljytilkalla. Leikkaa porsaanlapa viipaleiksi ja paista pannulla.

2. Mittaa maito, Maizena ja kasvisliemijauhe kannelliseen purkkiin ja ravistele tasaiseksi suurukseksi. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää Maizena-suurus ja kiehauta. Hauduta pari minuuttia, kunnes kastike sakenee. Mausta fariinisokerilla ja pippurilla. Lisää tilkka soijakastiketta väriä antamaan.

3. Tarjoilu: Purista perunat perunalumeksi lautasille ja koristele paprikasuikaleilla ja hienonnetulla persiljalla. Annostele paistettu porsaanlapa lautasille ja tarjoa sipulikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata