Grillikylki
Vaihtelun vuoksi grillikylki maustetaan inkiväärillä ja mustaviinimarjahyytelöllä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 kg grillikylkeä
- 3 tl suolaa
- 3 tl inkiväärijauhetta
- 4 rkl mustaviinimarjahyytelöä (tai hunajaa)
Valmistusohje
1. Kuumenna 250 asteeseen ja pane uunipannu uuniin esilämpiämään. Kuivaa liha, sekoita suola ja inkivääri ja hiero mausteseos kauttaaltaan lihaan.
2. Pane grillikylki esilämmitetylle uunipannulle rasvapuoli alaspäin. Älä lisää rasvaa, sillä grillikyljestä rasvaa paistamisen aikana. Käännä kylki 25-30 minuutin kuluttua, valele paistoliemellä kypsennyksen aikana.
3. Jatka kypsennystä noin 20 minuuttia ja kaada rasva pois. Levitä mustaviinimarjahyytelö rasvapuolen päälle ja glaseeraa noin 10 minuuttia.
Valele sulaneella hyytelöllä pari kertaa glaseerauksen aikana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi