Grillikylki

Vaihtelun vuoksi grillikylki maustetaan inkiväärillä ja mustaviinimarjahyytelöllä.

4 annosta

  • 1 kg grillikylkeä
  • 3 tl suolaa
  • 3 tl inkiväärijauhetta
  • 4 rkl mustaviinimarjahyytelöä (tai hunajaa)

Valmistusohje

1. Kuumenna 250 asteeseen ja pane uunipannu uuniin esilämpiämään. Kuivaa liha, sekoita suola ja inkivääri ja hiero mausteseos kauttaaltaan lihaan.

2. Pane grillikylki esilämmitetylle uunipannulle rasvapuoli alaspäin. Älä lisää rasvaa, sillä grillikyljestä rasvaa paistamisen aikana. Käännä kylki 25-30 minuutin kuluttua, valele paistoliemellä kypsennyksen aikana.

3. Jatka kypsennystä noin 20 minuuttia ja kaada rasva pois. Levitä mustaviinimarjahyytelö rasvapuolen päälle ja glaseeraa noin 10 minuuttia.

Valele sulaneella hyytelöllä pari kertaa glaseerauksen aikana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.