Lihapullat: East Meets West
Makuja-kokki Petteri Luoto kokkasi Kiinan kulttuuriin tyypillisellä tyylillä katukeittiössä.
Ainekset
- 500 g naudan jauhelihaa
- 2 kanamunaa
- 2 keltuaista
- 3 rkl korppujauhoja
- 2 rkl kermaa
- 2 rkl raastettua parmesania
- suolaa ja mustapippuria
Grillauskastike
- 2 rkl Teriyaki-kastiketta
- 2 rkl soijaa
- 1 tl seesam-öljyä
- 1 murskattu valkosipulin kynsi
- 1 tl hienonnettua sitruunaruohoa
- Marinoitu kurkku "Liang Ban Huang Gua"
- 1 kurkku
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl seesam-öljyä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
Crepes a la Shanghainese
- 1 kuppi (150 g) vehnäjauhoja
- 2 munaa
- 2 kuppia (5 dl) maitoa
- 30 g sulatettua voita
- suolaa
Täyte
- hienonnettua ruohosipulia
- hienonnettua tomaattia
- hienonnettua chiliä
- majoneesia
Valmistusohje
Sekoita kaikki aineet kulhossa ja leivo käsin lihapullia. Painele pullia kämmenellä hieman, kypsyvät nopeammin grillissä. Voit paistaa myös paistinpannulla.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja valele sudilla grillaamisen aikana. Jos paistat paistinpannulla, lisää grillauskastike vasta paiston loppuvaiheessa. Kastike sisältää sokeria (teriyaki-kastike), joten se saattaa palaa pannuun kiinni, jos sitä paistaa pitkään pannulla!
Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna valkosipuli ja pyöritä seesamöljyn ja kurkkujen kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla kevyesti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"