Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihapullia ja persiljaan puettuja porkkanoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tina Nordström valmisti Tukholmassa kuninkaallisia lihapullia ja persiljalla maustettuja porkkanoita. Miten kuninkaalliset lihapullat eroavat tavallisista lihapullista?

Ainekset

  • 4 annosta

Ruotsalaiset lihapullat

  • 500 g jauhelihaa
  • 3 viipaletta valkoista leipää
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl hienonnettua purjosipulia
  • voita ja öljyä paistamiseen

Persiljaan puetut porkkanat

  • 10-12 pientä porkkanaa
  • vettä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl voita

Persiljakastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Lihapullat: Sekoita muna ja maito kulhossa. Leikkaa leivästä kuori pois ja lisää leivän sisus kulhoon, jotta se imee itseensä munamaitoa ja pehmenee. Sekoita joukkoon jauheliha ja hienonnettu purjosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna levätä 10 minuuttia.

Muotoile massasta märin käsin pieniä lihapullia. Paista niitä öljyssä ja voissa noin 10 minuuttia. Tarkista, että lihapullat ovat varmasti kypsiä.

Persiljaan puetut porkkanat: Harjaa tai kuori porkkanat. Kaada ne kattilaan ja peitä vedellä. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua pehmeiksi.

Kastike: Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita mukaan maito ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Kastikkeen tulisi olla paksua ja kermaista. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ennen kuin tarjoat kastikkeen, siivilöi porkkanat ja sekoita ne persiljan ja hienonnetun sipulin kanssa kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa lisänä puolukoita (tai karpaloita, jos puolukoita ei ole saatavilla).

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat