Hellapoliisin muikkuja, peruna-porkkanasosetta ja kirpeä dippikastike
Milloin olet viimeksi paistanut ihania muikkuja? Valmista seuraksi kuohkea perunasose, jonka voit maustaa porkkana- tai punajuurisoseella
3-4 annosta
- 600 g putsattuja muikkuja
- 2 munaa
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
Paistamiseen
- voita tai margariinia
Lisäksi
- 500 g porkkanoita + vettä sen verran, että porkkanat peittyvät
- 1 kg perunoita + vettä sen verran, että perunat peittyvät
- 1 tl suolaa
- 50 g voita tai margariinia
- suolaa maun mukaan
- n. 3 dl maitoa
Dippikastike
- yhden sitruunan puristettu mehu
- 2 rkl kalakastiketta
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Aloita peruna-porkkanasoseesta.
Kuori porkkanat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että porkkanat peittyvät.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Valuta ja soseuta sauvasekoittimella.
Kuori perunat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää suola ja anna kiehua, kunnes ovat kypsiä. Valuta ja soseuta esimerkiksi sähkövatkaimella.
Mausta suolalla ja voilla.
Lisää joukkoon maitoa ja vatkaa, kunnes saat sopivan kuohkean soseen. Vatkaa joukkoon vielä soseutetut porkkanat.
Huuhtele putsatut muikut ja kuivaa talouspaperilla.
Riko munat lautaselle.
Laita toiselle lautaselle ruisjauhoja ja suolaa.
Kääntele muikut ensin kananmunassa ja sitten jauho-suolaseoksessa.
Paista kuumassa pannussa voissa tai margariinissa.
Sekoita dippikastikkeen ainekset kulhossa ja tarjoa muikkujen ja kuohkean peruna-porkkanasoseen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku