Aloita peruna-porkkanasoseesta.
Kuori porkkanat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että porkkanat peittyvät.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Valuta ja soseuta sauvasekoittimella.
Kuori perunat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää suola ja anna kiehua, kunnes ovat kypsiä. Valuta ja soseuta esimerkiksi sähkövatkaimella.
Mausta suolalla ja voilla.
Lisää joukkoon maitoa ja vatkaa, kunnes saat sopivan kuohkean soseen. Vatkaa joukkoon vielä soseutetut porkkanat.
Huuhtele putsatut muikut ja kuivaa talouspaperilla.
Riko munat lautaselle.
Laita toiselle lautaselle ruisjauhoja ja suolaa.
Kääntele muikut ensin kananmunassa ja sitten jauho-suolaseoksessa.
Paista kuumassa pannussa voissa tai margariinissa.
Sekoita dippikastikkeen ainekset kulhossa ja tarjoa muikkujen ja kuohkean peruna-porkkanasoseen kanssa.