Häränrintaa ja juuressosetta
Kotiruoan ei tarvitse olla raskasta ja rasvaista. Kokeile vaikka tätä herkullista häränrintaa kuohkean juuressoseen ja kevyen sinappikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g häränrintaa
- 2 laakerinlehteä
- 4 valkopippuria
- 2 porkkanaa
- 6 perunaa
- 2 lanttua
- 2 tl suolaa/vesilitra
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 2 dl maitoa
- 4 rkl sinappia
Valmistusohje
1. Pane häränrinta kattilaan valkopippureilla ja laakerinlehdillä maustettuun veteen. Kiehauta ja hätä hautumaan miedolle lämmölle noin 1 tunniksi. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.
2. Kuori ja huuhtele lantut. Kuoriminen sujuu helposti, kun lantut leikataan ensin viipaleiksi ja kuoritaan vasta sitten. Kuori ja huuhtele porkkanat. Paloittele juurekset. Keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä noin 30 minuuttia. Kuori, huuhtele ja paloittele perunat. Nosta perunapalat kattilaan, kun lantut ja porkkanat ovat kiehuneet noin 30 minuuttia. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmentyneet kokonaan.
3. Kaada pois osa keitinliemestä, säästä osa sosetta varten. Survo perunat, porkkanat ja lantut perunanuijalla. Sekoita vatkaimella tasaiseksi soseeksi ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike sinapista ja maidosta. Kiehauta ennen tarjoamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku