Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mausteinen broileripata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän broileripadan ohje on peräisin Etiopiasta. Berbere-maustetahna viimeistelee sen mukavan tuliseksi.

4 annosta

  • 1 broileri
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 sipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2-3 tl berbere-maustetahnaa (ohje alla)
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 4 kovaksi keitettyä munaa

Berbere

  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 puserrettua valkosipulinkynttä
  • 2 dl vettä
  • ½ hienonnettu paprika
  • 2 hienonnettua chilipalkoa
  • 1 rkl ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Berbere: Sekoita tehosekoittimessa inkivääri, juustokumina, korianteri, mustapippuria, muskottipähkinä, kardemumma, suola, sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää 2 rkl vettä ja jatka sekoittamista. Halkaise chilit pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chilit. Paahda paprikaa ja chiliä kuivalla paistinpannulla minuutin ajan. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon mausteseos ja loput vedestä. Jatka sekoittamista, kunnes tahna on tasaista. Kaada pannulle ja keitä 3 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada purkkiin. Lisää pinnalle ruokaöljyä . Maustetahna säilyy jääkaapissa useita kuukausia.

2. Jaa broileri 8-10 osaan. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita padassa. Lisää pataan tomaattipyree ja berbere ja laimenna vedellä. Lisää broilerinpalat ja keitä kannen alla 30-40 minuuttia. Suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Kuori munat ja lisää ne pataan. Keitä vielä 5 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata