Mausteinen broileripata
Tämän broileripadan ohje on peräisin Etiopiasta. Berbere-maustetahna viimeistelee sen mukavan tuliseksi.
4 annosta
- 1 broileri
- 1 tl suolaa
- 1 sitruunan mehu
- 3 sipulia
- 2 rkl voita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2-3 tl berbere-maustetahnaa (ohje alla)
- 3 dl vettä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 4 kovaksi keitettyä munaa
Berbere
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- ½ tl jauhettua korianteria
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl hienonnettua sipulia
- 2 puserrettua valkosipulinkynttä
- 2 dl vettä
- ½ hienonnettu paprika
- 2 hienonnettua chilipalkoa
- 1 rkl ruokaöljyä
Valmistusohje
1. Berbere: Sekoita tehosekoittimessa inkivääri, juustokumina, korianteri, mustapippuria, muskottipähkinä, kardemumma, suola, sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää 2 rkl vettä ja jatka sekoittamista. Halkaise chilit pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chilit. Paahda paprikaa ja chiliä kuivalla paistinpannulla minuutin ajan. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon mausteseos ja loput vedestä. Jatka sekoittamista, kunnes tahna on tasaista. Kaada pannulle ja keitä 3 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada purkkiin. Lisää pinnalle ruokaöljyä . Maustetahna säilyy jääkaapissa useita kuukausia.
2. Jaa broileri 8-10 osaan. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita padassa. Lisää pataan tomaattipyree ja berbere ja laimenna vedellä. Lisää broilerinpalat ja keitä kannen alla 30-40 minuuttia. Suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Kuori munat ja lisää ne pataan. Keitä vielä 5 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä