Lime-vaahtokarkit

Ainekset

  • 10 liivakkoa
  • 2,8 dl sokeria
  • 0,9 dl vettä
  • 2 tl hunajaa
  • 2 valkuaista (75g)
  • 2 limettiä
  • tomusokeria ja maissitärkkelystä

Valmistusohje

Laita liivakot likoamaan kylmään veteen. Laita vesi, hunaja ja sokeri kiehumaan kattilaan. Vispaa valkuaiset vaahdoksi monitoimikoneessa. Kun sokeriliemi on noin 130°c kuumaa, kaada se ohuena nauhana kiinteän valkuaisvaahdon joukkoon samalla koko ajan vispaten kovaa. Raasta joukkoon limetin kuorta. Sulata liivakot kasarissa ja kaada ohuena nauhana valkuaismassan joukkoon. Vispaa hetki. Lusikoi vaahtokarkkimassaa kelmutettuun vuokaan ja laita kylmään hyytymään. Leikkaa jäähtyneestä massasta paloja ja pyörittele ne maizena-tomusokeri seoksessa. Näin vaahtokarkit ovat valmiita!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!