Laita liivakot likoamaan kylmään veteen. Laita vesi, hunaja ja sokeri kiehumaan kattilaan. Vispaa valkuaiset vaahdoksi monitoimikoneessa. Kun sokeriliemi on noin 130°c kuumaa, kaada se ohuena nauhana kiinteän valkuaisvaahdon joukkoon samalla koko ajan vispaten kovaa. Raasta joukkoon limetin kuorta. Sulata liivakot kasarissa ja kaada ohuena nauhana valkuaismassan joukkoon. Vispaa hetki. Lusikoi vaahtokarkkimassaa kelmutettuun vuokaan ja laita kylmään hyytymään. Leikkaa jäähtyneestä massasta paloja ja pyörittele ne maizena-tomusokeri seoksessa. Näin vaahtokarkit ovat valmiita!
Makuja
Lime-vaahtokarkit
Julkaistu 18.02.2013 00:00
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 10 liivakkoa
- 2,8 dl sokeria
- 0,9 dl vettä
- 2 tl hunajaa
- 2 valkuaista (75g)
- 2 limettiä
- tomusokeria ja maissitärkkelystä