Mantelikakku raparperihillokkeen kera
Kuohkean manteli- ja munakakun päälle kaadetaan vastakeitettyä raparperihilloketta, vaarallisen ihanaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
6-8 hengelle
- 3/4 kg raparperia paloina
- 1 dl sokeria
- 3 tl maizenaa
- tomusokeria
Taikina
- 4 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 100 g mantelijauhetta
- 5 karvasmantelia jauhettuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita raparperipalat kattilaan, sekoita joukkoon sokeri ja maizena ja kääntele. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
2. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri, lisää mantelijauhe.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisseokseen. kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 30 minuuttia.
4. Kumoa jäähtynyt kakkupohja ja lusikoi jäähtynyt raparperihilloke päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku