Mantelikakku raparperihillokkeen kera

Kuohkean manteli- ja munakakun päälle kaadetaan vastakeitettyä raparperihilloketta, vaarallisen ihanaa.

6-8 hengelle

  • 3/4 kg raparperia paloina
  • 1 dl sokeria
  • 3 tl maizenaa
  • tomusokeria

Taikina

  • 4 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g mantelijauhetta
  • 5 karvasmantelia jauhettuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita raparperipalat kattilaan, sekoita joukkoon sokeri ja maizena ja kääntele. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

2. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri, lisää mantelijauhe.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisseokseen. kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 30 minuuttia.

4. Kumoa jäähtynyt kakkupohja ja lusikoi jäähtynyt raparperihilloke päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!