Naudanpaisti ja juureshöystö

Ruoanlaitossa halpa ja hyvä eivät aina kulje käsi kädessä, mutta juurekset ovat tervetullut poikkeus. Tässä ohjeessa ne on suikaloituu ja kuullotettu paistin lisukkeeksi.

8 annosta

  • 2 kg:n naudanpaisti
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 nippu timjamia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl punaviiniä
  • 4 dl lihalientä

Kastike

  • 5 dl lihan paistolientä
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Juureshöystö

  • 250 g lanttua
  • 250 g porkkanaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 3 rkl voita
  • 1 nippu persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Hiero paistin pintaan suolaa ja valkopippuria. Ruskista paisti padassa kauttaaltaan. Lisää laakerinlehti, timjami, tomaattipyree, sipuli ja porkkana. Kaada joukkoon viini ja lihaliemi. Anna paistin kypsyä padassa 1-1,5 tuntia. Siivilöi liemi ja pidä paisti lämpimänä. Leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

2. Kastike: Silppua salottisipuli ja kuullota se voissa, älä ruskista. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Keitä lihaliemi toisessa kattilassa. Lisää liemi suurukseen pienissä erissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 10 minuuttia. Siivilöi kastike.

3. Juurekset: Hienonna persilja, älä käytä varsia. Kuori, huuhtele ja suikaloi lanttu, porkkana ja palsternakka. Kuullota suikaleet voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sirottele päälle hienonnettua persiljaa Tarjoa paistin ja kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.