Linnunpesä
Tämän hauskannäköisen ja maistuvan alkupalan vitsi piilee siinä, että kukin ruokailija sekoittaa annoksensa ainekset haluamallaan tavalla.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 16 anjovisfileetä
- 1 pieni sipuli
- 1 dl etikkapunajuurta
- 4 rkl kaprista
- 4 raakaa kananmunaa
- 4 salaatinlehteä
Valmistusohje
1. Silppua anjovisfileet hienoksi. Kuori ja silppua myös sipuli yhtä pieneksi. Laita voipaperi leikkuulaudalle ja pieni punajuuri hakkeeksi.
2. Erottele keltuaiset valkuaisista. Helpoimmin se käy kulhon yllä niin, että annat valkuaisen valua sormiesi välistä, jolloin ehjä keltuainen jää kämmenellesi. Valkuaiset käytät myöhemmin leivontaan tms. laita jokainen keltuainen omaan erilliseen pikkukulhoon tai tee tämä vaihe viimeiseksi, juuri annoksia kootessasi. Suikaloi salaatti.
3. Jaa salaattisuikaleet annoslautasten keskelle. Tee salaatin keskelle pieni tyhjä tila keltuaista varten. Ryhmittele anjovishake, sipulisilppu, punajuurikuutiot ja kaprikset salaattipesän ympärille. Valuta varovasti keltuainen ehjänä keskelle. Nosta annokset pöytään. Kukin sekoittelee annoksensa ainekset - tai jättää sekoittamatta. Varaa pöytään myös suola- ja pippurimylly.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"