Ankeriasvoileipä
Ankerias on loppukesän ja syksyn kala. Savustettu ankerias on ihana erikoisuus. Tämä resepti toimii herkullisena alkuruokana tai yksinkertaisena lounaana. Viileä olut ja ehkä pieni snapsi sopivat hyvin lisäksi... Halutessa munankeltuaiset voi tarjoilla erikseen pienistä kupeista.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 200 g savustettua ankeriasta viipaleina
- 4 siivua maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
- voita
- 1 nippu ruohosipulia
- 4 kananmunaa
Valmistusohje
1. Voitele leipäviipaleet voilla ja peitä ne hyvin ohuin ankeriasviipalein. Hienonna ruohosipuli ja ripottele kalan päälle.
2. Erottele munanvalkuaiset keltuaisista esimerkiksi antamalla valkuaisen valua sormien läpi kulhoon keltuaisen jäädessä kokonaiseksi kämmeneen. Valkuaisista voit esimerkiksi valmistaa marenkia tai ne voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.
3. Tee ruohosipulikekoihin syvennykset ja liu'uta keltuaiset paikalleen, tai tarjoile keltuaiset erikseen pienistä kupeista, kuten munakupeista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"