Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parmankinkkumunakas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Munakas on helppotekoinen lounasruoka. Voit täyttää omeletin niillä aineksilla, mitä jääkaapistasi löytyy tai käydä varta vasten hakemassa herkkutiskiltä - vaikkapa parmankinkkua.

4 hengelle

  • 4 viipaletta parmankinkkua
  • 3 keitettyä, kylmää perunaa
  • 2 kevät- tai salaattisipulia
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 1 tomaatti
  • voita paistamiseen

Munakasseos

  • 4 munaa
  • 2 rkl vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi perunat ja viipaloi sipulit. Revi pinaatit pienemmäksi. Lohko tomaatti.

2. Vatkaa kevyesti munat, vesi ja mausteet. Kuullota sipuleita ja perunoita voissa ja kaada munakasseos niiden päälle. Laske lämpöä.

3. Lisää tomaattilohkot, pinaatti ja kinkku. Työntele ja nostele seosta puuhaarukalla, niin että sitä valuu pinnalta pohjalle, kunnes koko munakas on hyytynyt, mutta edelleen mehevä. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas