Linssi-rucolasalaatti

Vihreät linssit sopivat myös salaattiin. Tarjoa salaatti noutopöydästä tai lisukkeena päivällisellä.

4 annosta

  • 4 dl kuivattuja vihreitä linssejä
  • 8 dl vettä
  • tilkka soijaa
  • 1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • suolaa, pippuria
  • viinietikkaa, öljyä
  • rucolaa tai muuta salaattia
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit hyvin. Keitä linssejä soijalla maustetussa vedessä 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta lävikössä.

2. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita lämpimiin linsseihin sipulisuikaleet, puristetut valkosipulinkynnet, suola, pippuri, öljy ja viinietikka.

3. Levitä linssiseos rucolanlehtien päälle ja koristele hienonnetulla persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!