Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Linssi-rucolasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vihreät linssit sopivat myös salaattiin. Tarjoa salaatti noutopöydästä tai lisukkeena päivällisellä.

4 annosta

  • 4 dl kuivattuja vihreitä linssejä
  • 8 dl vettä
  • tilkka soijaa
  • 1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • suolaa, pippuria
  • viinietikkaa, öljyä
  • rucolaa tai muuta salaattia
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit hyvin. Keitä linssejä soijalla maustetussa vedessä 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta lävikössä.

2. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita lämpimiin linsseihin sipulisuikaleet, puristetut valkosipulinkynnet, suola, pippuri, öljy ja viinietikka.

3. Levitä linssiseos rucolanlehtien päälle ja koristele hienonnetulla persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Linssisalaatti