Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreä linssisalaatti joulukinkulle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Linssit ovat kevyitä, kuitupitoisia ja pitävät nälän pitkään loitolla. Tee herkullinen linssisalaatti vaikka joulun välipäivinä ja nauti ohuiden joulukinkkuviipaleiden kanssa. Sopii myös hyvin savustetun lampaanviulun ja kaikenlaisten makkaroiden seuraan.

Neljälle

  • 2 ½ dl kuivattuja vihreitä linssejä
  • 1 pieni purjo
  • 1 vihreä paprika
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 ½ dl silputtua maustekurkkua
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, se vie yleensä 30-40 minuuttia, mutta huomaa, että ne pehmenevät vielä jonkin verran jäähtyessään. Heitä keitinvesi pois.

2. Puhdista purjo huolellisesti ja hienonna se. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa malto pieniksi paloiksi. Hienonna korianteri ja leikkaa maustekurkku pieniksi paloiksi.

3. Kerrostele vihannekset haaleiden linssien kanssa kulhoon. Sekoita kastike ja kaada joukkoon.

Tuoreimmat aiheesta

Linssisalaatti