Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vegesalaatti avokadon ja linssien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä salaatissa on kaikkea! Paljon ravintoa linsseistä, kermaisuutta avokadosta, rapeutta paprikasta, fenkolista ja alfa-alfasta ja namia maissista. Lisää tai poista aineksia, mutta tämä antaa energiaa moneksi tunniksi!

Neljälle

  • 4 dl puylinssejä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ punasipuli
  • muutama ruohosipulinkorsi
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 avokadoa
  • 1 paprika
  • 2 fenkolia
  • 1 rasia alfa-alfa-ituja
  • 2 keitettyä maissintähkää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä

Tarjoiluun

  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • gourmetsuolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna ruohosipuli. Sekoita linssit lämpiminä öljyn ja viinietikan kanssa. Lisää punasipuli ja ruohosipuli, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Suikaloi paprika, fenkoli ja avokado. Jaa maissit sopivankokoisiksi paloiksi. Asettele kaikki neljälle lautaselle tai isolle vadille. Ripottele päälle pähkinöitä ja rusinoita.

3. Tarjoile salaatti öljyn ja viinietikan kanssa, aseta tarjolle myös suolaa ja pippuria. Vinkki: Salaatista tulee vielä ruokaisampi jos laitat mukaan hieman raejuustoa, tofua tai liotettuja leviä.

Tuoreimmat aiheesta

Linssisalaatti