Vegesalaatti avokadon ja linssien kera

Tässä salaatissa on kaikkea! Paljon ravintoa linsseistä, kermaisuutta avokadosta, rapeutta paprikasta, fenkolista ja alfa-alfasta ja namia maissista. Lisää tai poista aineksia, mutta tämä antaa energiaa moneksi tunniksi!

Neljälle

  • 4 dl puylinssejä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ punasipuli
  • muutama ruohosipulinkorsi
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 avokadoa
  • 1 paprika
  • 2 fenkolia
  • 1 rasia alfa-alfa-ituja
  • 2 keitettyä maissintähkää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä

Tarjoiluun

  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • gourmetsuolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna ruohosipuli. Sekoita linssit lämpiminä öljyn ja viinietikan kanssa. Lisää punasipuli ja ruohosipuli, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Suikaloi paprika, fenkoli ja avokado. Jaa maissit sopivankokoisiksi paloiksi. Asettele kaikki neljälle lautaselle tai isolle vadille. Ripottele päälle pähkinöitä ja rusinoita.

3. Tarjoile salaatti öljyn ja viinietikan kanssa, aseta tarjolle myös suolaa ja pippuria. Vinkki: Salaatista tulee vielä ruokaisampi jos laitat mukaan hieman raejuustoa, tofua tai liotettuja leviä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.