Linssicurry

Tässä perinteinen intialainen linssicurry. Reseptiä on kuitenkin hieman yksinkertaistettu, sillä Intiassa curryn valmistaminen on monimutkainen prosessi. Alkuperäisreseptissä käytetään pieniä keltaisia linssejä. Jos et löydä sellaisia, voit käyttää esimerkiksi vihreitä tai punaisia linssejä.

4 annosta

  • 4 dl linssejä
  • 7-8 dl vettä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua punaista chiliä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit.

2. Keitä linssejä, sipulia, tomaatteja, inkivääriä, mausteita ja suolaa miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes linssit ovat pehmeitä ja vesi on imeytynyt niihin.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Ruskista valkosipulia muutaman minuutin ajan. Varo, ettei se pääse palamaan. Lisää linssit, sekoita ja anna curryn hautua 5-6 minuuttia. Sekoita garam masala pataan ja ripottele päälle korianteria. Tarjoile lisänä leipää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.