Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Linzitorttua kerman kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Linzitorttu tulee - kuten nimikin sanoo - itävaltalaisesta Linzin kaupungista. Siinä on neilikan ja kanelin ihanaa makua, ja taikinaristikon läpi pilkistävä vadelmahillo tekee siitä myös näyttävän. Tämä on täydellinen jälkiruoka sille, jolle juhla-aterian valmistaminen aiheuttaa stressiä - tämä kakku on parhaimmillaan, jos se saa levätä pari päivää ennen tarjoilua.

10 palaa

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl mantelijauhetta
  • 2 rkl kaakaota
  • ½ rkl kanelia
  • ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl vadelmahilloa
  • 1 munanvalkuainen

Tarjoiluun

  • kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään voi ja sokeri, sekoita sitten munankeltuaiset joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelit, kaakao, kaneli, mausteneilikka, suola ja leivinjauhe. Sekoita tämä seos sitten munaseoksen kanssa taikinaksi.

2. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Ota taikinasta kolme neljäsosaa ja levitä se vuokaan, säästä loput. Levitä vadelmahillo taikinan päälle. Pursota jäljelle jääneestä taikinasta reunus ympäri tortun ja tortun päälle ruutukuviointi. Sivele munanvalkuaisella.

3. Pane torttu uuniin, alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista 45-50 minuuttia. Säilytä viileässä.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu