Linzitorttua kerman kera
Linzitorttu tulee - kuten nimikin sanoo - itävaltalaisesta Linzin kaupungista. Siinä on neilikan ja kanelin ihanaa makua, ja taikinaristikon läpi pilkistävä vadelmahillo tekee siitä myös näyttävän. Tämä on täydellinen jälkiruoka sille, jolle juhla-aterian valmistaminen aiheuttaa stressiä - tämä kakku on parhaimmillaan, jos se saa levätä pari päivää ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 palaa
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl sokeria
- 2 munankeltuaista
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl mantelijauhetta
- 2 rkl kaakaota
- ½ rkl kanelia
- ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1½ dl vadelmahilloa
- 1 munanvalkuainen
Tarjoiluun
- kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään voi ja sokeri, sekoita sitten munankeltuaiset joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelit, kaakao, kaneli, mausteneilikka, suola ja leivinjauhe. Sekoita tämä seos sitten munaseoksen kanssa taikinaksi.
2. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Ota taikinasta kolme neljäsosaa ja levitä se vuokaan, säästä loput. Levitä vadelmahillo taikinan päälle. Pursota jäljelle jääneestä taikinasta reunus ympäri tortun ja tortun päälle ruutukuviointi. Sivele munanvalkuaisella.
3. Pane torttu uuniin, alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista 45-50 minuuttia. Säilytä viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"