1. Kuumenna portviini ja mausteet. Kaada lämmin marinadi viikunoiden päälle ja anna niiden maustua yön yli.
2. Piirastaikina: Sekoita jauhot, sokeri, voi ja 1 muna taikinaksi. Anna levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia. Vuoraa matalareunainen vuoka (halkaisija n. 22 cm) taikinalla, painele taikina hieman reunojen yli. Pistele pohjaan muutamia reikiä ja laita vuoka pakkaseen 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia.
3. Sekoita mantelimassa ja voi. Lisää 4 kananmunaa yksi kerrallaan, kääntele mukaan vehnäjauhot. Paloittele viikunat. Täytä vuoka manteliseoksella ja lisää viikunanpalat. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Laita pala foliota piiraan päälle viimeiseksi 10 minuutiksi, jottei kakku saa liikaa väriä.