Viikunakakku portviinissä

Tässä kakussa on monia, voimakkaita makuja. Se leivotaan kuivatuista viikunoista, jotka ovat saaneet liota kanelilla ja neilikalla maustetussa portviinissä yön yli. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera. Kevyesti vatkattu kerma sopii hyvin sen kanssa. Tarvitset matalareunaisen vuoan.

10 palaan

  • 160 g kuivattuja viikunoita
  • 3 dl portviiniä
  • 4 kanelitankoa
  • 3 kokonaista mausteneilikkaa

Piirastaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 200 g mantelimassaa
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna portviini ja mausteet. Kaada lämmin marinadi viikunoiden päälle ja anna niiden maustua yön yli.

2. Piirastaikina: Sekoita jauhot, sokeri, voi ja 1 muna taikinaksi. Anna levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia. Vuoraa matalareunainen vuoka (halkaisija n. 22 cm) taikinalla, painele taikina hieman reunojen yli. Pistele pohjaan muutamia reikiä ja laita vuoka pakkaseen 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia.

3. Sekoita mantelimassa ja voi. Lisää 4 kananmunaa yksi kerrallaan, kääntele mukaan vehnäjauhot. Paloittele viikunat. Täytä vuoka manteliseoksella ja lisää viikunanpalat. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Laita pala foliota piiraan päälle viimeiseksi 10 minuutiksi, jottei kakku saa liikaa väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.