Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marenkitorttu pähkinöillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marenki ja happamat hedelmät kermapedillä ovat ihana yhdistelmä kesään. Täydellistä seisovassa pöydässä tai perhepäivällisellä.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 50 g voita
  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 3 munankeltuaista
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl maitoa
  • 100 g hienonnettuja pähkinöitä
  • 1 rkl sulatettua margariinia

Marenki

  • 3 munanvalkuaista
  • 1 ½ dl kidesokeria

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • ½-1 l mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota esiin pieni uunipannu, 25x35 cm. Vuoraa pelti voipaperilla ja penslaa se sulalla margariinilla.

2. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi, työstä mukaan keltuaiset yksi kerrallaan ja sitten jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Sekoita viimeiseksi mukaan maito, levitä taikina pannulle.

3. Ripottele päälle puolet hienonnetuista pähkinöistä.

4. Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, jatka vatkaamista kun lisäät sokerin. Levitä marenki taikinalle pannulla, ripottele päälle loput pähkinöistä.

5. Paista kakkua n. 30 minuuttia uunin alatasolla. Laita päälle arkki leivinpaperia jos pinta tummuu liikaa.

6. Kumoa kakku varovaisesti ja anna jäähtyä. Jaa kakku kahteen yhtä suureen osaan. Laita toinen osa torttupohjalle pohjaksi.

7. Levitä päälle puolet vatkatusta kermasta, sitten kerros puolitettuja mansikoita sekä loput kermasta. Aseta toinen kakunpuolikas päälle marenkipuoli ylöspäin.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu