Marenkitorttu pähkinöillä
Marenki ja happamat hedelmät kermapedillä ovat ihana yhdistelmä kesään. Täydellistä seisovassa pöydässä tai perhepäivällisellä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdeksalle-kymmenelle
- 50 g voita
- 1 ¼ dl kidesokeria
- 3 munankeltuaista
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl maitoa
- 100 g hienonnettuja pähkinöitä
- 1 rkl sulatettua margariinia
Marenki
- 3 munanvalkuaista
- 1 ½ dl kidesokeria
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- ½-1 l mansikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota esiin pieni uunipannu, 25x35 cm. Vuoraa pelti voipaperilla ja penslaa se sulalla margariinilla.
2. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi, työstä mukaan keltuaiset yksi kerrallaan ja sitten jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Sekoita viimeiseksi mukaan maito, levitä taikina pannulle.
3. Ripottele päälle puolet hienonnetuista pähkinöistä.
4. Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, jatka vatkaamista kun lisäät sokerin. Levitä marenki taikinalle pannulla, ripottele päälle loput pähkinöistä.
5. Paista kakkua n. 30 minuuttia uunin alatasolla. Laita päälle arkki leivinpaperia jos pinta tummuu liikaa.
6. Kumoa kakku varovaisesti ja anna jäähtyä. Jaa kakku kahteen yhtä suureen osaan. Laita toinen osa torttupohjalle pohjaksi.
7. Levitä päälle puolet vatkatusta kermasta, sitten kerros puolitettuja mansikoita sekä loput kermasta. Aseta toinen kakunpuolikas päälle marenkipuoli ylöspäin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"