Lohitartar avokadon kera
Tartar kaikissa muodoissaan on pidetty juhlaruoka. Erityisesti lohi ja avokado ovat loistava yhdistelmä, lisukkeinaan mätiä ja rucolaa. Tarjoile alkuruokana tai kevyenä illallisena. Tarjoile paahdetun leivän kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g tuoretta lohta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl kidesokeria
- 1 tl vaaleaa dijoninsinappia
- 1 tl kiinalaista soijaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 kypsää avokadoa
- 1 nippu rucolaa
- kymmenisen ruohosipulinvartta
- suolaa
- rouhittua valkopippuria
- 100 g lohenmätiä
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, sokeri, sinappi, soija, suola ja pippuri.
2. Koverra avokadoista hedelmäliha ja paloittele isoiksi kuutioiksi. Kuutioi lohi isoiksi paloiksi. Sekoita kuutiot sekä puolet kastikkeesta. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Muotoile tartarseos pyöreiksi kiekoiksi tai munanmuotoisiksi lusikan avulla.
4. Sekoita rucola ja ruohosipuli lopun kastikkeen kanssa ja asettele lautasille. Laita tartarit päälle ja koristele lohenmädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka