Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohitartar avokadon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tartar kaikissa muodoissaan on pidetty juhlaruoka. Erityisesti lohi ja avokado ovat loistava yhdistelmä, lisukkeinaan mätiä ja rucolaa. Tarjoile alkuruokana tai kevyenä illallisena. Tarjoile paahdetun leivän kera.

Neljälle

  • 300 g tuoretta lohta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 tl vaaleaa dijoninsinappia
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 nippu rucolaa
  • kymmenisen ruohosipulinvartta
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 100 g lohenmätiä

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, sokeri, sinappi, soija, suola ja pippuri.

2. Koverra avokadoista hedelmäliha ja paloittele isoiksi kuutioiksi. Kuutioi lohi isoiksi paloiksi. Sekoita kuutiot sekä puolet kastikkeesta. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Muotoile tartarseos pyöreiksi kiekoiksi tai munanmuotoisiksi lusikan avulla.

4. Sekoita rucola ja ruohosipuli lopun kastikkeen kanssa ja asettele lautasille. Laita tartarit päälle ja koristele lohenmädillä.

Tuoreimmat aiheesta

Lohitartar