Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohisalaatti isollekin joukolle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Salaatti, johon tulee vastapaistettuja lohipaloja on hieno kesäinen juhlaruoka, mutta maistuu se talvellakin. Ohje on neljälle, mutta kuvassamme annos on tuplattu. Yhtä hyvin ohjeen voi moninkertaistaa.

4 hengelle

  • 3 kovaksi keitettyä munaa
  • 12 vastakeitettyä perunaa jäähtyneinä
  • 300 g tuoretta tai graavattua lohta
  • 1-2 salaattikerää
  • 1 punasipuli
  • pieniä tomaatteja

Kastike

  • 2 rkl vaaleaa viinietikkaa
  • 6 rkl (rypsi)öljyä
  • 1-2 rkl sinappia
  • 1/2 tl sokeria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita sokeri, sinappi ja viinietikka. Vatkaa sekaan öljy tipoittain. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Ryhmittele salaatit, munalohkot, tomaatti- ja perunaviipaleet sekä punasipulisiivut suurelle vadille.

3. Leikkaa lohi suupaloiksi ja paahda palat ympäriinsä nopeasti kuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua. Lisää lohipalat vadille, mausta suolalla ja pippurilla myllystä ja lusikoi kastiketta salaatille tai tarjoile se erikseen.

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti