Hummericocktail
Ellei kaapistasi löydy vanhanajan cocktailkulhoja, tämän alkuruokacocktailin voi hyvin tarjoilla käyttäen kahta päällekkäistä kulhoa, josta alimmaisessa on jääpaloja.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 2 keitettyä hummeria
- 12 parsatankoa
- 10 herkkusientä
- ¼ salaatinkerä
Kastike
- ½ dl majoneesia
- ½ dl kermaviiliä
- 1 rkl chilikastiketta
- 1 maustemitta paprikajauhetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- 4 sitruunalohkoa
- 4 tillinoksaa
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää chilikastike ja mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.
2. Sulata hummeri ja irrota lihat. Leikkaa lihat hienosti, säästä kynnet koristeluun. Kuori ja poista parsoista tarvittaessa puumainen osa ja keitä ne kevyesti suolatussa vedessä, valuta. Suikaloi salaatti hienoksi, leikkaa herkkusienet ohuiksi siivuiksi.
3. Laita salaattia ja herkkusieniä cocktaillasin pohjalle. Asettele päälle hummeria ja kaada päälle kastiketta. Asettele päälle parsaa ja hummerinkynsi, koristele sitruunalla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku