Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hummericocktail

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ellei kaapistasi löydy vanhanajan cocktailkulhoja, tämän alkuruokacocktailin voi hyvin tarjoilla käyttäen kahta päällekkäistä kulhoa, josta alimmaisessa on jääpaloja.

Neljälle

  • 2 keitettyä hummeria
  • 12 parsatankoa
  • 10 herkkusientä
  • ¼ salaatinkerä

Kastike

  • ½ dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 maustemitta paprikajauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • 4 sitruunalohkoa
  • 4 tillinoksaa

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää chilikastike ja mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.

2. Sulata hummeri ja irrota lihat. Leikkaa lihat hienosti, säästä kynnet koristeluun. Kuori ja poista parsoista tarvittaessa puumainen osa ja keitä ne kevyesti suolatussa vedessä, valuta. Suikaloi salaatti hienoksi, leikkaa herkkusienet ohuiksi siivuiksi.

3. Laita salaattia ja herkkusieniä cocktaillasin pohjalle. Asettele päälle hummeria ja kaada päälle kastiketta. Asettele päälle parsaa ja hummerinkynsi, koristele sitruunalla ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat