Lohikranssi katkaravuilla
Kylmä ruokalaji, jonka voit hyvin valmistella päivää ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen, pienten perunoiden ja raikkaan vihersalaatin kera.
Ainekset
- Kahdeksalle
- noin 800 g lohta, keskipalaa
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- noin 2 dl siivilöityä keitinlientä
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 5 liivatelehteä
- hieman puristettua sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Keittämiseen
- 1 rkl suolaa per litra vettä
- 1 pieni keltasipuli
- 6-8 valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 1 kalaliemikuutio
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
Hyytelö
- 5 dl siivilöityä keitinlientä
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 7-8 liivatelehteä
- 400 g kuorittuja katkarapuja koristeluun
Valmistusohje
1. Laita lohi pataan, lisää keittämisen ainekset ja kaada viimeiseksi päälle vettä niin että kala lähes peittyy, lisää suola. Hauduta kala kypsäksi, n. 20 minuuttia.
2. Siivilöi keittoliemi, perkaa kala ja soseuta liha hienoksi.
3. Paista margariinia ja jauhoja, lisää keitinlientä ja keitä pari minuuttia.
4. Vatkaa munat ja kerma, vatkaa mukaan lämpimään kastikkeeseen. Mausta, lisää tilli. Sekoita kalataikinan kera kun kastike on jäähtynyt.
5. Laita liivatteet vesitilkkaan 5 minuutiksi, puristele ylimääräinen vesi pois ja sulata ne tilkassa keitinlientä miedoimmalla lämmöllä ennen kuin lisäät ne kalataikinaan.
6. Kaada kalataikina vedellä huuhdeltuun rengasvuokaan, laita jääkaappiin jähmettymään.
7. Sulata liivate hyytelöön samalla tavalla kuin aiemmat. Keitä kokoon viini ja liemi kunnes jäljellä on n. 6 dl. Lisää liivate, kaada hyytelö uunipannuun ja anna jähmettyä.
8. Kumoa kranssi, hienonna hyytelö pannulta ja asettele kranssin ympärille, koristele katkaravuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka