Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohikranssi katkaravuilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kylmä ruokalaji, jonka voit hyvin valmistella päivää ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen, pienten perunoiden ja raikkaan vihersalaatin kera.

Ainekset

  • Kahdeksalle
  • noin 800 g lohta, keskipalaa
  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • noin 2 dl siivilöityä keitinlientä
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 5 liivatelehteä
  • hieman puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Keittämiseen

  • 1 rkl suolaa per litra vettä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 6-8 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Hyytelö

  • 5 dl siivilöityä keitinlientä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 7-8 liivatelehteä
  • 400 g kuorittuja katkarapuja koristeluun

Valmistusohje

1. Laita lohi pataan, lisää keittämisen ainekset ja kaada viimeiseksi päälle vettä niin että kala lähes peittyy, lisää suola. Hauduta kala kypsäksi, n. 20 minuuttia.

2. Siivilöi keittoliemi, perkaa kala ja soseuta liha hienoksi.

3. Paista margariinia ja jauhoja, lisää keitinlientä ja keitä pari minuuttia.

4. Vatkaa munat ja kerma, vatkaa mukaan lämpimään kastikkeeseen. Mausta, lisää tilli. Sekoita kalataikinan kera kun kastike on jäähtynyt.

5. Laita liivatteet vesitilkkaan 5 minuutiksi, puristele ylimääräinen vesi pois ja sulata ne tilkassa keitinlientä miedoimmalla lämmöllä ennen kuin lisäät ne kalataikinaan.

6. Kaada kalataikina vedellä huuhdeltuun rengasvuokaan, laita jääkaappiin jähmettymään.

7. Sulata liivate hyytelöön samalla tavalla kuin aiemmat. Keitä kokoon viini ja liemi kunnes jäljellä on n. 6 dl. Lisää liivate, kaada hyytelö uunipannuun ja anna jähmettyä.

8. Kumoa kranssi, hienonna hyytelö pannulta ja asettele kranssin ympärille, koristele katkaravuilla.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö