Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Merianturaa Juliana

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Elegantti ruoka kuohkeine kastikkeineen on kokeilemisen arvoinen.

Neljälle

  • 8 merianturafileetä (n. 800 g)
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 cl genever-viinaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 raaka munankeltuainen
  • 1 tl voita kastikkeen kiilloitukseen
  • 1 rkl vesikrassisilppua
  • 1 rkl tillisilppua
  • 1 rkl ruohosipulisilppua
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Taita merianturafileet kahtia ja asettele ne voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada päälle 1 dl kalalientä, 1 dl valkoviiniä ja genever, peitä vuoan muotoon leikatulla voipaperilla (tai leivinpaperilla). Pane vuoka uuniin 15 minuutiksi, kunnes kala on läpikypsää. Nostele fileet varovasti vuoasta ja pidä ne lämpimänä.

2. Sekoita keskenään 1 rkl voita ja 1 rkl jauhoa suurustetahnaksi, beurre manié. Siivilöi fileiden paistoliemi kastikekattilaan ja kaada joukkoon loppu kalaliemi ja viini. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on 4 dl ja suurusta beurre maniélla vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Hienonna vesikrassi ja tilli sekä ruohosipuli pieneksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

3. Ota kattila liedeltä ja vatkaa kastikkeeseen munankeltuainen sekä 1 tl voita. Kastike ei saa enää kiehua, ettei se juoksetu. Lisää kastikkeeseen hienonnetut mausteyrtit ja löysä kermavaahto. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua. Kaada kastike kalafileiden päälle tarjoiluvadille ja gratinoi nopeasti uunin grillivastuksen alla.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee