Kalaa foliossa
Varaa jokaiselle ruokalajille noin 250 g perkaamatonta kalaa. Jos käytät fileitä tai annospaloja, 150 g kalaa ruokailijaa kohti riittää. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, hieman voisulaa ja raastettua piparjuurta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g kalafileitä
- 1 sipuli
- 3 tomaattia
- 1 purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- tilliä
- suolaa ja pippuria
- 4 palaa alumiinifoliota
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli ja kuutioi tomaatit. Huuhtele, puhdista ja suikaloi purjo.
2. Levitä alumiinifolion palat työtasolle ja pane kalat keskelle folionpaloja. Annostele sipuliviipaleet, tomaattikuutiot ja purjosuikaleet kalojen päälle. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja pane ylimmäksi voinokare ja tillinoksa. Mausta suolalla ja pippurilla. Taittele foliot tiiviiksi nyyteiksi.
3. Pane folionyytit uunipannulle 200-asteiseen uuniin. Kalapalat kypsyvät 20 minuutissa, kokonaiset, pienet kalat 30 minuutissa, isot 40 minuutissa ja kokonaiset lohipalat 50-60 minuutissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"