Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalaa foliossa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Varaa jokaiselle ruokalajille noin 250 g perkaamatonta kalaa. Jos käytät fileitä tai annospaloja, 150 g kalaa ruokailijaa kohti riittää. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, hieman voisulaa ja raastettua piparjuurta.

4 annosta

  • 600 g kalafileitä
  • 1 sipuli
  • 3 tomaattia
  • 1 purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • tilliä
  • suolaa ja pippuria
  • 4 palaa alumiinifoliota

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli ja kuutioi tomaatit. Huuhtele, puhdista ja suikaloi purjo.

2. Levitä alumiinifolion palat työtasolle ja pane kalat keskelle folionpaloja. Annostele sipuliviipaleet, tomaattikuutiot ja purjosuikaleet kalojen päälle. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja pane ylimmäksi voinokare ja tillinoksa. Mausta suolalla ja pippurilla. Taittele foliot tiiviiksi nyyteiksi.

3. Pane folionyytit uunipannulle 200-asteiseen uuniin. Kalapalat kypsyvät 20 minuutissa, kokonaiset, pienet kalat 30 minuutissa, isot 40 minuutissa ja kokonaiset lohipalat 50-60 minuutissa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee