Kalaa foliossa
Varaa jokaiselle ruokalajille noin 250 g perkaamatonta kalaa. Jos käytät fileitä tai annospaloja, 150 g kalaa ruokailijaa kohti riittää. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, hieman voisulaa ja raastettua piparjuurta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g kalafileitä
- 1 sipuli
- 3 tomaattia
- 1 purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- tilliä
- suolaa ja pippuria
- 4 palaa alumiinifoliota
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli ja kuutioi tomaatit. Huuhtele, puhdista ja suikaloi purjo.
2. Levitä alumiinifolion palat työtasolle ja pane kalat keskelle folionpaloja. Annostele sipuliviipaleet, tomaattikuutiot ja purjosuikaleet kalojen päälle. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja pane ylimmäksi voinokare ja tillinoksa. Mausta suolalla ja pippurilla. Taittele foliot tiiviiksi nyyteiksi.
3. Pane folionyytit uunipannulle 200-asteiseen uuniin. Kalapalat kypsyvät 20 minuutissa, kokonaiset, pienet kalat 30 minuutissa, isot 40 minuutissa ja kokonaiset lohipalat 50-60 minuutissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi