Sushi lohinigiri! Reseptin on tehnyt Nicolas Thieulon.

Ainekset

  • Noin 350 g lohifileetä (ei häntäpala)
  • 4 dl sushiriisiä
  • 4,5 dl vettä

Etikkaliemi

  • 7 rkl riisietikkaa
  • ½ rkl suolaa
  • 4 rkl sokeria

Lisäksi

  • wasabia
  • soijakastiketta
  • inkivääriä

Valmistusohje

Huuhtele riisi kylmällä vedellä ja laita syvään kattilaan. Lisää 4,5 dl kylmää vettä. Anna riisin seistä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia ja laita kansi päälle. Kuumenna lieden suurimmalla teholla, kunnes riisi alkaa kiehua, käännä lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen vielä noin 10 minuuttia. Siirrä kypsä riisi isoon kulhoon.

Riisin kiehuessa voit maustaa makean etikkaliemen. Kiehauta riisietikka, suola ja sokeri. Jäähdytä. Kaada liemi leikkausliikkein riisin päälle. Jäähdytä riisi huoneenlämpöiseksi ja peitä se kostealla pyyhkeellä. Riisi säilyy yhden päivän huoneenlämmössä (ei jääkaapissa, koska etikkariisi kovettuu kylmässä).

Leikkaa lohifileepalasta ohuita noin 3 cm x 6 cm paloja. Kastele kädet vedellä ja pyöritä riisistä toisen kämmenen pohjalle ovaalinmuotoisia suupaloja (ei liian tiiviitä). Sipaise hiukan wasabia toiselle puolelle lohisiivua ja asettele siivu riisipallon päälle (wasabipuoli alaspäin). Tee niin monta suupalaa kuin lohta ja riisiä riittää. Tarjoile soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Japanilaista