Sushiriisi

Sushiriisi saa makunsa sushiviinietikasta, jota tiputellaan riisin ylle. Sitä käytetään myös norin, leväarkin kiinniliimaamiseen. Tee sushiriisi valmiiksi juuri ennen kuin tarjoilet sushia; sitä ei voi säilyttää jääkaapissa, tuolloin viinietikan aromi häviää. Voit tietenkin tuplata tämän annoksen, jos teet enemmän susheja.

25 palaa varten

  • 2 ½ dl sushiriisiä
  • 5 dl vettä
  • ½ dl sushiviinietikkaa

Sushiviinietikka (1 dl)

  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 ½ tl suolaa
  • 1 rkl sake-viiniä (japanilainen riisiviini)

Valmistusohje

1. Huuhtele riisit hyvin. Se käy helpoimmin tavallisessa siivilässä. Kaada huuhdellut riisit kattilaan. Ota toinen kattila ja keitä vesi siinä, kaada tämä vesi riisien päälle. Siirrä nyt riisikattila kuumalle levylle ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Alenna lämpöä ja anna riisin porista aivan hiljaa alhaisimmalla lämmöllä vielä 30 minuuttia. Valmista sushiviinietikka sillä välin.

2. Sushiviinietikka: Kaada riisiviinietikka, sokeri, suola ja sake kattilaan. Kuumenna varovasti, kunnes sokeri on sulanut. Nesteestä tulee aika paksua. Jäähdytä.

3. Ota riisikattila liedeltä ja anna sen jäähtyä kannella peitettynä 15 minuuttia. Levitä sitten riisi laajaan vuokaan. Ripottele ½ dl sushiviinietikkaa pinnalle. Sekoita varovasti se riisin joukkoon puulusikalla. Anna jäähtyä kokonaan ja peitä riisi kostealla pyyheliinalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!