Sushiriisi
Sushiriisi saa makunsa sushiviinietikasta, jota tiputellaan riisin ylle. Sitä käytetään myös norin, leväarkin kiinniliimaamiseen. Tee sushiriisi valmiiksi juuri ennen kuin tarjoilet sushia; sitä ei voi säilyttää jääkaapissa, tuolloin viinietikan aromi häviää. Voit tietenkin tuplata tämän annoksen, jos teet enemmän susheja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
25 palaa varten
- 2 ½ dl sushiriisiä
- 5 dl vettä
- ½ dl sushiviinietikkaa
Sushiviinietikka (1 dl)
- 1 dl riisiviinietikkaa
- ½ dl sokeria
- 2 ½ tl suolaa
- 1 rkl sake-viiniä (japanilainen riisiviini)
Valmistusohje
1. Huuhtele riisit hyvin. Se käy helpoimmin tavallisessa siivilässä. Kaada huuhdellut riisit kattilaan. Ota toinen kattila ja keitä vesi siinä, kaada tämä vesi riisien päälle. Siirrä nyt riisikattila kuumalle levylle ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Alenna lämpöä ja anna riisin porista aivan hiljaa alhaisimmalla lämmöllä vielä 30 minuuttia. Valmista sushiviinietikka sillä välin.
2. Sushiviinietikka: Kaada riisiviinietikka, sokeri, suola ja sake kattilaan. Kuumenna varovasti, kunnes sokeri on sulanut. Nesteestä tulee aika paksua. Jäähdytä.
3. Ota riisikattila liedeltä ja anna sen jäähtyä kannella peitettynä 15 minuuttia. Levitä sitten riisi laajaan vuokaan. Ripottele ½ dl sushiviinietikkaa pinnalle. Sekoita varovasti se riisin joukkoon puulusikalla. Anna jäähtyä kokonaan ja peitä riisi kostealla pyyheliinalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka