Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustan vyön sushipalat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä kasvissushit ovat sekä hyviä että hauskoja. Ne tehdään erityismunakkaasta, ja joka palan mahan ympäri kiedotaan leväsuikale. Siitä annoksen nimi. Sushimunakasta voi käyttää myös sushikääryleihin, jolloin se leikataan nauhaksi.

Jokaiseen palaan tarvitaan

  • 2 rkl sushiriisiä
  • hieman wasabia
  • 1 pala sushimunakasta (4x2 cm)
  • 1 suikale levälevyä (1/2x8 cm)

Sushimunakas 4 hengelle

  • 5 munaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • öljyä vuoan voiteluun

Tarvitset myös

  • pienen uuninkestävän vuoan (15x20 cm)

Valmistusohje

1. Sekoita munat, sokeri ja suola haarukalla kulhossa. Voitele vuoka huolellisesti öljyllä ja kaada munakasseos siihen. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Jäähdytä munakas ja leikkaa se neljään 2x4 cm:n kokoiseen palaan.

2. Muotoile sushiriisistä kämmenellä pallo. Sipaise päälle hieman wasabia (mieluummin liian vähän kuin liian paljon). Laita sen päälle munakaspalanen ja paina kevyesti.

3. Leikkaa levälevystä 1/2 cm leveitä ja 8 cm pitkiä suikaleita. Kääri nauha sushin ympäri ja liimaa se alapuolelta tilkalla riisiviinietikkaa.

Tuoreimmat aiheesta

Sushi