Paahdettua lohta ja uppomunat
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4:lle hengelle
- 600 g lohifileetä
- suolaa ja valkopippuria
- tilkka öljyä paistamiseen
- 1 pussi pinaattia
- 1 sipuli
- muskottia
- nokare voita
Uppomunat
- 4 kananmunaa
- 1 l vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
Valmistusohje
Leikkaa lohesta viistosti 4 isoa palaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Poista pinaateista lehtiruoti ja pese huolellisesti kylmällä vedellä. Pinaatin voi ryöpätä ennen kypsennystä jos haluaa. Kuori ja hienonna sipuli. Lämmitä pannu kuumaksi ja pariloi lohipalat molemmin puolin noin 2 minuuttia per puoli. Voit loppukypsentää lohet uunissa jos haluat. Lämmitä voi kasarissa, lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää joukkoon pinaatti ja mausta suolalla, pippurilla sekä raastetulla muskotilla.
Lämmitä vesi poreilevaksi kattilassa. Riko munat kahvikuppeihin. Lisää etikka veteen. Lisää munat yksitellen poreilevaan veteen ja pyöräytä vettä lusikalla. Näin munat muotoutuvat kauniin pisaramaisiksi. Hauduta munia 3 minuuttia ja nosta reikälusikalla tai kauhalla suoraan lohen päälle tai jäähdytä jäävedessä. Uppomunat voi hyvin valmistaa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"