Lammasvarras suklaakastikkeessa
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 600 g lampaan ulkofileetä
- öljyä
- rosmariinia
- valkosipulia
- suolaa
- 1 prk demi-glacea
- 1 dl punaviiniä
- 30 g tummaa suklaata
- 1 kg perunoita
- 1 rkl juustokuminaa
- oliiviöljyä
- uusia porkkanoita
Valmistusohje
Leikkaa filee suurehkoiksi kuutioiksi ja marinoi niitä valkosipuli-rosmariiniöljyssä. Leikkaa sitä varten rosmariini ja valkosipuli pieneksi hakkeeksi ja sekoita tilkkaan öljyä. Anna maustua puolesta tunnista ylöspäin ja pistele sitten liotettuihin varrastikkuihin.
Grillaa nopeasti kuumalla grillillä ja anna vetäytyä rauhassa haaleammassa paikassa. Kiehauta demi-glace ja punaviini laakeassa astiassa ja mausta kastike suklaalla. Nosta vartaat sitten kastikkeeseen. Jos perunat ovat kovin suuria, pienennä niitä vähän ja nosta laakeaan kulhoon. Lorauta niihin oliiviöljyä ja mausta juustokuminalla ja suolalla. Jos pistelet myös perunat vartaaseen, niitä on helpompi käännellä, mutta ne voi kypsentää grillissä myös ilman vartaita.
Kypsennä perunoita miedohkolla lämmöllä, useaan kertaan käännellen. Tarjoa lisäksi vielä vaikkapa nopeasti grillattuja, öljyssä pyöräytettyjä porkkanoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku