Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammasvarras suklaakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 600 g lampaan ulkofileetä
  • öljyä
  • rosmariinia
  • valkosipulia
  • suolaa
  • 1 prk demi-glacea
  • 1 dl punaviiniä
  • 30 g tummaa suklaata
  • 1 kg perunoita
  • 1 rkl juustokuminaa
  • oliiviöljyä
  • uusia porkkanoita

Valmistusohje

Leikkaa filee suurehkoiksi kuutioiksi ja marinoi niitä valkosipuli-rosmariiniöljyssä. Leikkaa sitä varten rosmariini ja valkosipuli pieneksi hakkeeksi ja sekoita tilkkaan öljyä. Anna maustua puolesta tunnista ylöspäin ja pistele sitten liotettuihin varrastikkuihin.

Grillaa nopeasti kuumalla grillillä ja anna vetäytyä rauhassa haaleammassa paikassa. Kiehauta demi-glace ja punaviini laakeassa astiassa ja mausta kastike suklaalla. Nosta vartaat sitten kastikkeeseen. Jos perunat ovat kovin suuria, pienennä niitä vähän ja nosta laakeaan kulhoon. Lorauta niihin oliiviöljyä ja mausta juustokuminalla ja suolalla. Jos pistelet myös perunat vartaaseen, niitä on helpompi käännellä, mutta ne voi kypsentää grillissä myös ilman vartaita.

Kypsennä perunoita miedohkolla lämmöllä, useaan kertaan käännellen. Tarjoa lisäksi vielä vaikkapa nopeasti grillattuja, öljyssä pyöräytettyjä porkkanoita.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasvartaat