Lohi-metsästäjänleivät
Ainekset
- 600 g lohifileetä
- 1 rs tuoreita herkkusieniä
- 3 uutta sipulia
- 1 prk kermaa
- nippu lehtisalaattia
- 2 tomaattia
- 8 siivua tummaa tai vaaleaa leipää
- öljyä
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
Leikkaa lohifilee noin sentin paksuisiksi vinoviipaleiksi nahkoineen. Mausta sivuja suolalla ja jätä maustumaan hetkeksi. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja sipulin valkeat osat samoin. Kuullota suurin osa sienistä ja sipulit öljyssä kasarissa, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada kerma päälle. Anna kastikkeen muhia grillin lämmössä muiden työvaiheiden ajan.
Kuumenna grilli erittäin kuumaksi ja grillaa kalapalat siinä molemmin puolin. Lämmitä myös leipäviipaleita, mutta älä liikaa, etteivät ne pala. Revi salaattia ja sipulin vihreitä osia lautaselle ja leikkaa tomaattiviipaleita mukaan. Kokoa sitten annos niin, että alle tulee leipää, sitten lohta, kastiketta ja muutama jälkeenpäin grillattu sieni koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka