Kala-perunapyöryköitä thaimaalaiseen tapaan

Tässä täydellinen ruoka sille, joka haluaa käyttää tarkoin edellisen päivän kalan- ja perunantähteet. Kalan pitäisi olla melko kiinteää, joten esim. lohi ja turska sopivat hyvin.

Neljälle

  • 500 g keitettyjä perunoita
  • 300 g keitettyä kalaa
  • 3 munaa
  • 1 maustemitta juustokuminaa
  • 1 maustemitta inkiväärijauhetta
  • 1 ½ rkl makeaa chilikastiketta
  • ½ rkl kalakastiketta
  • hieman tuoretta korianteria
  • seesam- ja maissiöljyä paistamiseen
  • hiukan suolaa tarvittaessa

Tarjoiluun

  • keitettyä jasmiiniriisiä
  • makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

1. Hienonna kala ja raasta perunat. Silppua tuore korianteri. Sekoita keskenään kala ja peruna ja sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan. Mausta seos juustokuminalla, inkiväärillä, chili- ja kalakastikkeella sekä korianterilla. koepaista nokare kuumalla pannulla ja maista, tarvitseeko mureke suolaa.

2. Kuumenna pannulla öljyseos, jossa on 1/3 seesamöljyä ja 2/3 maissiöljyä. Muotoile pieniä, litteitä pyöryköitä ja paista niitä minuutti kummaltakin puolelta, tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.´

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!