Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kala-perunapyöryköitä thaimaalaiseen tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä täydellinen ruoka sille, joka haluaa käyttää tarkoin edellisen päivän kalan- ja perunantähteet. Kalan pitäisi olla melko kiinteää, joten esim. lohi ja turska sopivat hyvin.

Neljälle

  • 500 g keitettyjä perunoita
  • 300 g keitettyä kalaa
  • 3 munaa
  • 1 maustemitta juustokuminaa
  • 1 maustemitta inkiväärijauhetta
  • 1 ½ rkl makeaa chilikastiketta
  • ½ rkl kalakastiketta
  • hieman tuoretta korianteria
  • seesam- ja maissiöljyä paistamiseen
  • hiukan suolaa tarvittaessa

Tarjoiluun

  • keitettyä jasmiiniriisiä
  • makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

1. Hienonna kala ja raasta perunat. Silppua tuore korianteri. Sekoita keskenään kala ja peruna ja sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan. Mausta seos juustokuminalla, inkiväärillä, chili- ja kalakastikkeella sekä korianterilla. koepaista nokare kuumalla pannulla ja maista, tarvitseeko mureke suolaa.

2. Kuumenna pannulla öljyseos, jossa on 1/3 seesamöljyä ja 2/3 maissiöljyä. Muotoile pieniä, litteitä pyöryköitä ja paista niitä minuutti kummaltakin puolelta, tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.´

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat